در گذشته برای جوشکاری تنها از ژنراتور یا موتور برق استفاده میشد که در کنار مزیتهایی که داشتند، بینقص نبودند. اما هر چقدر تکنولوژی پیشرفت میکند، سهمی از آن به این صنعت نیز میرسد. به طوری که اکنون به جای استفاده از موتور برق از دستگاه جوش اینورتر استفاده میشود. شاید بپرسید این دستگاه چیست و اینورتر چه قابلیتهایی را به همراه دارد. اگر میخواهید با طرز کار دستگاه جوش اینورتر آشنا شوید، این مطلب را از دست ندهید.
دستگاه جوش اینورتر چیست؟
همانطور که از نام این دستگاه مشخص است، برای صنعت جوشکاری کاربرد دارد. این صنعت به برق قدرتمند نیاز دارد و منبع تغذیه آن نیز باید توانایی تأمین این برق را داشته باشد. در حالی که در گذشته موتور برق سه فاز استفاده میشد، اکنون از دستگاه جوش اینورتر استفاده میشود که میتواند منبع تغذیه قدرتمندی را برای جوشکاری فراهم کند.
در قسمت کابل ورودی این دستگاه یک کابل دو رشتهای تک فاز قرار میگیرد که برای جریان برق شهری (220 ولت) کاربرد دارد. دستگاه جوش اینورتر قادر است جریان برق شهری را با کمک تعدادی سوئیچ به جریان متناوب DC تبدیل کند. ضمن اینکه شما میتوانید جریان خروجی ولتاژ دستگاه را نیز برحسب نیاز خود تنظیم کنید. این کار با کمک ولوم آمپر خروجی دستگاه اینورتر صورت میگیرد.
دستگاهی که به عنوان دستگاه جوش اینورتر شناخته شده است، با آخرین تکنولوژی روز دنیا عمل میکند و با محصولات قدیمیتر ترانسفورماتور تفاوت زیادی دارند. دستگاههای قدیمی بزرگتر و سنگینتر بودند. در حالی که این دستگاه سبکتر و قابل حمل است و میزان برق مصرفی آن نسبت به دستگاههای قدیمی کمتر است. از این نظر میتوان گفت دستگاه جوش اینورتر یک محصول مقرون به صرفه نیز محسوب میشود.
دریل پیچ گوشتی چکشی شارژی میلواکی 12 ولت مدل M12BPD-202C
9,690,000 تومان9,690,000 تومانخرید کنیدانواع دستگاه جوش اینورتر
انواع مختلفی از این دستگاه برای صنعت جوشکاری تولید میشود که عبارتند از:
- دستگاه جوش آرگون: این دستگاه خود شامل دو نوع دستگاه جوش آرگون AC/DC و دستگاه جوش آرگون پالسی است.
- دستگاه جوش برق
- دستگاه جوش CO2 که میتواند به شکل ساده یا دبل پالس باشد. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر راجب مزایا و معایب این دستگاه مقاله دستگاه جوش co2 چیست را مطالعه کنید.
نحوه کار دستگاه جوش اینورتر چگونه است؟
شاید برای شما هم سؤال باشد که طرز کار دستگاه جوش اینورتر چگونه است و چطور میتوان با آن کار کرد؟ همانطور که گفتیم در این دستگاه و در قسمت ورودی آن یک کابل برق دو رشته تک فاز قرار دارد که باید آن را به برق شهری AC متصل کنید. همچنین این دستگاه میتواند سه فاز باشد و با فرکانس Hz 50-60 عمل کند. در هر صورت میتواند جریان برق AC را به برق متناوب DC تبدیل کند. در نهایت برق تولید شده با فرکانس بالاتر از KHz 10-1 خواهد بود که از مبدلهای هسته فریتی عبور میکند و برق مورد نیاز برای جوشکاری را فراهم میکند.
جریان برق تولید شده توسط دستگاه ابتدا یکسوسازی میشود و تحت عملیات فیلترینگ قرار میگیرد سپس در پایان به جریان مستقیم برای جوشکاری تبدیل میشود.
مزایای استفاده از دستگاه جوش اینورتر
مهمترین مزیتهای استفاده از این دستگاه عبارت است از:
- وزن سبک و قابل حمل: از زمانی که دستگاه جوش اینورتر جدید ساخته شده است و میتواند برق AC را به DC تبدیل کند، در حجم و وزن آن تجدیدنظر شده است. به طوری که این دستگاه جدید وزن سبکتری نسبت به محصولات قدیمیتر دارد.
- راندمان بالا: دستگاههای جدید تا 90 درصد نسبت به دستگاه جوش قدیمی قدرتمندتر عمل میکند. از سوی دیگر از اتلاف گرما جلوگیری میشود.
- انعطافپذیری: این محصولات را میتوان با کمک دکمه ولوم به راحتی تنظیم کرد. بنابراین برای کار با انواع الکترود مناسب است.
- بالا بودن کیفیت خروجی دستگاه: خروجی این دستگاه نسبت به دستگاه جوش قدیمی بالاتر است و به دلیل قابلیت کنترل و کم و زیاد کردن میتوانید آن طور که نیاز دارید از آن استفاده کنید.
- بالا بودن سرعت کار: به دلیل فناوری به کار رفته در این دستگاه، میتوانید با سرعت و حرارت بالاتری الکترود را به نقطه ذوب برسانید و عملیات جوشکاری را انجام دهید.
- نداشتن قطعی در زمان کار: مهمترین مزیت این محصول تحمل جریان بالا و نوسانات ولتاژ است که مانع از توقف دستگاه میشود.
- استفاده از قدرت ژنراتور: در این محصولات از برق ژنراتور استفاده میشود که دوام بالایی دارد و در دستگاههای ترانسفورمر این قابلیت وجود ندارد.
معایب استفاده از دستگاه جوش اینورتر
هر دستگاهی علاوهبر داشتن مزیتهای متعدد، معایبی نیز دارد. این دستگاه جوش هم بدون نقص نیست و برای جوشکاری زیر پودری، جوش آرگون و جوش CO2 باید از نوع مخصوص آن استفاده کنید. در کنار این موارد قیمت دستگاه جوش اینورتر نسبت به دستگاه جوش ترانسفورماتور بیشتر است. همچنین این دستگاه برای جوشکاریهای سنگین مناسب نیست و باید از دستگاههای قدیمیتر استفاده کنید. شما میتوانید بهترین قیمت دستگاه جوش اینورتر را در فروشگاه ابزار بیات مشاهده کنید.
ویژگی های دستگاه جوش اینورتر
از مهمترین مشخصات و ویژگیهای این دستگاه جوشکاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کوچک و قابل حمل و داشتن وزن سبک
- قابل استفاده در محیطهای کوچک
- مصرف برق کمتر
- قابل استفاده برای جریان برق خانگی
- برخورداری از آخرین فناوریهای پیشرفته سیلیکونی برای کنترل الکترونیکی در جوشکاری
- امکان تبدیل برق اولیه AC به برق DC
- قابلیت کنترل فرکانس و تبدیل جریان
- توانایی مقاومت در برابر اضافه بار و کنترل توان خروجی
مهم ترین کاربرد های دستگاه جوش اینورتر
- صنایع هوا فضا
- طرحهای صنعتی، ساخت خطوط و لولههای نفتی
- تولید خودرو و ساخت ماشین آلات صنعتی
- کارخانههای صنایع شیمیایی
- صنایع کشتیسازی
- خطوط ریلی
- ساخت تجهیزات ریلی
- پروژههای ساختمانی
نکات مهم در انتخاب دستگاه جوش اینورتر چیست؟
برای خرید این محصول باید به چند نکته مهم دقت داشته باشید:
- برند و شرکت سازنده یک عامل مهم در تعیین کیفیت، ماندگاری و دوام دستگاه جوش اینورتر است. پس بهتر است محصول مورد نظر خود را از بین برندهای شناخته شده تهیه کنید.
- این دستگاه انواع مختلفی دارد که در این مطلب به آن اشاره شد (آرگون، CO2 و …). شما باید دستگاه جوش را متناسب با نیاز خود خریداری کنید.
- زمان تهیه دستگاه جوش ضمن دقت در توان موتور و سایر قطعات، به استحکام بدنه آن نیز توجه داشته باشید.
- شما میتوانید دستگاه جوش چند کاره را که با الکترود، آرگون، میگ، مگ و … کار میکند، متناسب با نیاز خود خریداری کنید.
پشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله آشنایی با انواع دستگاه جوش را مطالعه کنید.
کلام آخر
دستگاه جوش اینورتر به عنوان یکی از جدیدترین نوع دستگاه جوش است که در مقایسه با محصولات ترانسفورماتور وزن و حجم کمتری دارد. البته قیمت این محصول گرانتر است و با توجه به نیاز خود باید آن را تهیه کنید. امیدواریم آنچه در این مطلب گفته شد، مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
سوالات متداول
دستگاه جوش اینورتر چه کاربردی دارد؟
این دستگاه برای کارهای نیمه حرفهای و خانگی کاربرد دارد. برای کارهای صنعتی باید از دستگاه ترانسفورماتورهای جوشکاری استفاده کنید.
طرز کار دستگاه جوش اینورتر چگونه است؟
این دستگاه قادر است برق شهری AC را به برق DC تبدیل کند تا از آن برای جوشکاری استفاده کنید.