مقالات آموزشی, مقالات عمومی

معرفی انواع دستگاه جوش و عوامل مؤثر در انتخاب آن

آشنایی با انواع دستگاه جوش

دستگاه جوش به عنوان محصولی با تنوع زیاد است که در صنعت جوشکاری کاربرد زیادی دارد. برای ساخت اسکلت فلزی، ساخت خودرو، مترو و قطار، درب و پنجره، لوازم خانگی، تولید پروفیل و …. به روش جوشکاری نیاز است. در گذشته این دستگاه از تکنولوژی بالایی برخوردار نبود و به شکل ساده و با وزن زیاد تولید می‌شود. اما رفته رفته در تولید آن تکنولوژی‌های جدید به کار گرفته شد و اکنون شاهد انواع دستگاه جوش با قابلیت‌ها و ویژگی‌های بهتری هستیم. به طور کلی در صنعت جوشکاری انواع مختلفی از دستگاه‌ها وجود دارد که قصد داریم در این مطلب شما را با انواع و کاربرد دستگاه جوش آشنا کنیم.

دستگاه جوش چیست؟

این محصول با برق عمل می‌کند و می‌تواند دو قطعه فلزی را به یکدیگر متصل کند. بیشتر وسایلی که در اطراف ما قرار دارند، از طریق جوشکاری تهیه شده‌اند و دستگاه جوش نیز در ساخت آن‌ها نقش داشته است. برای مثال درب و پنجره، یخچال، اجاق گاز، کابینت، سازه فلزی ساختمان و … همه از این طریق ساخته شده‌اند.

دستگاه جوش که به جریان برق متصل می‌شود با یک میله باریک به نام الکترود عمل می‌کند و قادر است آن را ذوب کرده و فضای خالی بین دو فلز را پر کند. الکترود غالبا از جنس خاک رس، آهک، سلولز، اکسید سدیم و … است که به محض سفت شدن، همانند فلز مقاومت بالایی پیدا می‌کند و سفت و سخت می‌شود. در نهایت با پر کردن فضای خالی بین دو فلز، آن‌ها را به همدیگر متصل می‌کند.

از دستگاه جوش برای موارد زیر استفاده می‌شود:

  • ساختمان سازی
  • کشتی‌سازی
  • ساخت قطار و متر
  • خودروسازی
  • هواپیماسازی
  • تولید لوازم خانگی
  • و ….

دستگاه جوش ادون به همراه اقلام همراه

آشنایی با انواع دستگاه جوش

با توجه به کاربرد دستگاه جوش که در بیشتر صنایع می‌توان از آن نام برد، آشنایی با آن اهمیت پیدا می‌کند. انواع مختلفی از دستگاه جوش در بازار موجود است که هر کدام ویژگی‌ها و مشخصات خاص خود را دارند. این محصولات عبارتند از:

پیشنهاد خرید

میخکوب شارژی دیوالت 18 ولت مدل DCN890N

49,598,000 تومان49,598,000 تومانخرید کنید

دستگاه جوش ترانسفورماتور

ساده‌ترین نوع دستگاه جوش ترانسفورماتور است که در حین عملکرد سر و صدای زیادی را ایجاد می‌کند و به برق شهری متصل می‌شود. در این دستگاه سه قطعه به نام یک هسته، سیم پیچ اولیه و سیم پیچ ثانویه وجود دارد. مهم‌ترین کارکرد این دستگاه جوش، تبدیل جریان برق متناوب با ولتاژ بالا به جریان الکتریکی با ولتاژ پایین است. دستگاه جوش ترانس برای کارگاه‌های صنعتی و کارهای سنگین و نیمه سنگین بهترین گزینه است.

پیشنهاد خرید

سرامیک‌بر دیوالت میزی مدل D24000S-QS

64,473,000 تومان64,473,000 تومانخرید کنید

دستگاه جوش دارای دینام

برای آشنایی با انواع دستگاه جوش خوب است با دستگاهی که از دینام استفاده می‌کند، آشنا شوید. همانطور که از نام آن برمی‌آید یک دینام یا موتور تشکیل شده است که می‌تواند ژنراتور مولد جریان مستقیم را دوران دهد. برای این نوع دستگاه جوش دو دینام شامل دینام جوش کارگاهی و موتور جوش استفاده می‌شود. برای اینکه دینام جوش عمل کند، به جریان برق نیاز دارد و موتور جوش نیز با بنزین یا گازوئیل کار می‌کند.

پیشنهاد خرید

لوله بر مهر ۳ اینچ طرح ریجید مدل P3

3,700,000 تومان3,700,000 تومانخرید کنید

دستگاه جوش رکتیفایر

یکی دیگر از انواع دستگاه جوش موجود در بازار با نام رکتی‌فایر شناخته شده است که به یک طرفه شدن جریان برق کمک زیادی می‌کند. رکتیفایر با سه عدد فاز یا همان ترامسفورماتور (مولد) عمل می‌کند و در آن مبدل‌هایی به کار رفته است که می‌توانند جریان AC را به DC تبدیل کنند. این دستگاه با شدت جریان 380 تا 220 ولت عمل می‌کند که با این حساب می‌توان گفت تحت جریان برق سه فاز است.

یکی از ویژگی‌های این محصول، امکان کار کردن آن با انواع الکترود است. این دستگاه برای پروژه‌های صنعتی و سنگین کاربرد دارد. میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله تفاوت دستگاه جوش رکتیفایر و اینورتر را مطالعه کنید.

دستگاه جوش ژنراتور

نوع دیگری از دستگاه جوش است که به دو شکل الکتریکی و احتراقی عمل می‌کند و در واقع باید آن را در ردیف همان دستگاه جوش دینامی به حساب آورد. محصولات الکتریکی قادر است جریان برق را افزایش دهد و از این نظر یک مولد محسوب می‌شود. اما دستگاه جوش احتراقی که با بنزین یا گازوئیل کار می‌کند، قادر است انرژی حاصل از سوخت این مواد را به برق مورد نیاز برای جوشکاری تبدیل کند. برای این دستگاه جوش نیز می‌توانید از هر نوع الکترودی استفاده کنید.

دستگاه جوش اینورتر

اگر قرار باشد در لیست آشنایی با انواع دستگاه جوش به بهترین محصول اشاره کنیم، دستگاه اینورتر است که مورد استفاده اکثر جوشکارها قرار می‌گیرد. این محصول سبک و کم حجم است و در حین کار سر و صدای زیادی را تولید نمی‌کند. مهم‌ترین کارکرد دستگاه جوش اینورتر تبدیل جریان برق شهری AC به برق متناوب DC است.

 در این دستگاه فناوری به کار رفته است که باعث صرفه‌جویی در مصرف برق و کاهش هزینه‌ها می‌شود. در این دستگاه برای ذوب کردن الکترود به نیروی کمتری نیاز است و از این جهت می‌توان گفت یکی از بهترین دستگاه‌ها در صنایع سبک است. پشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله دستگاه جوش اینورتر چیست را مطالعه کنید.

همانطور که متوجه هستید؛ تنوع بالایی برای این دستگاه وجود دارد که ما در بخش دستگاه جوش فروشگاه ابزار بیات برای شما ارائه کرده‌ایم. می‌توانید با مراجعه به آن اطلاعات کافی درباره محصول و قیمت آن به‌دست آورید.

عوامل مؤثر در انتخاب دستگاه جوش

اگر قصد انتخاب و خرید دستگاه جوش را دارید، باید به چندین نکته دقت داشته باشید:

  • توجه به شدت جریان تولید: یکی از معیارهای بسیار مهم برای خرید این دستگاه است که باید با میزان نیاز شما و نوع الکترود همخوانی داشته باشد.
  • لوازم جانبی دستگاه: کلید پاور دستگاه، فن خنک‌کننده، پایه، کابل و … همه از اجزا کاربردی و مهم در دستگاه هستند که زمان خرید باید آن‌ها را بررسی کنید.
  • نوع دستگاه جوش: با توجه به مطلب آشنایی با انواع دستگاه جوش و بررسی هر یک از این محصولات، لازم است تا در زمان خرید این دستگاه به نوع آن دقت داشته باشید.
  • قیمت دستگاه جوش: اگرچه برخی دستگاه‌ها مثل رکتی‌فایر قیمت بالایی دارد، اما باید به توانایی، ظرفیت و کارکرد دستگاه نیز توجه داشته باشید.
  • سهولت حمل و نقل: اگر به دنبال یک دستگاه سبک با قابلیت جابجایی آسان هستید، دستگاه جوش اینورتر مناسب‌ترین گزینه است.
  • چرخه کاری: نسبت زمان روشن بودن دستگاه به مقدار زمان استراحت است که یک عامل مهم برای خرید دستگاه جوش محسوب می‌شود. برای مثال اگر دستگاه جوش 15 دقیقه کار می‌کند، چقدر باید استراحت کند تا دوباره از آن استفاده کنید.

دستگاه جوش ایکس کورت همراه تمامی لوازم همراه

کلام آخر

دستگاه جوش به عنوان محصولی پرکاربرد در صنایع مختلف است که به منظور متصل کردن دو قطعه فلزی کاربرد دارد. این دستگاه با حرارت بالا، الکترود را ذوب کرده و فضای خالی بین دو فلز را پر می‌کند. بعد از اینکه الکترود ذوب شده سرد شد، سفت و سخت می‌شود. این محصول انواع مختلفی دارد که در این مطلب به کاربرد و ویژگی‌های هر یک از آن‌ها پرداختیم. امیدواریم آنچه گفته شد مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

 

سوالات متداول

چند نوع دستگاه جوش وجود دارد؟

این محصول شامل دستگاه جوش ترانسفورماتور، دینام (ژنراتوری)، رکتیفایر و اینورتر است.

بهترین نوع دستگاه جوش کدام است؟

باید به نوع نیاز و توقع خود از دستگاه توجه داشته باشید. برای مثال دستگاه اینورتر سبک، کم سر و صدا و کم مصرف است، اما برای کارهای سنگین مناسب نیست. در مقابل دستگاه رکتیفایر و ترانس برای کارهای صنعتی مناسب‌ترند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *