دوره های آموزشی خرید ابزار

آشنایی با انواع ولوم های دستگاه جوش اینورتر

3 عدد دستگاه جوش اینورتر

دستگاه جوش اینورتر که یکی از پرکاربردترین نوع دستگاه جوش در بین صنعتگران محسوب می‌شود، دارای مزیت‌های زیادی است که ولوم یکی از عوامل بررسی و مقایسه بین دستگاه‌های مختلف اینورتر است. شما می‌توانید در این رابطه مقاله «آشنایی با انواع دستگاه جوش» ما را مطالعه کنید. اگر می‌خواهید بدانید ولوم های دستگاه جوش اینورتر چیست، تفاوت دستگاه جوش تک ولوم و دو ولوم در چیست و ولوم چه کاربردی دارد؟ این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

ولوم دستگاه جوش چیست؟

مزیت‌های یک دستگاه جوش اینورتر تا حد زیادی به ولوم‌های آن بستگی دارد و هر چقدر تعداد آن‌ها بیشتر باشد، کار کردن با دستگاه کمی دشوار می‌شود. اما به همان اندازه هم قابلیت‌ها و قدرت دستگاه جوش نیز بیشتر می‌شود که یک مزیت است. اگر به دنبال دستگاه جوش اینورتر هستید کافی است به فروشگاه ابزار بیات سر بزنید.

کاربرد ولوم های دستگاه جوش برای کنترل تابعی خاص از سطح ولتاژ و جریان است تا بتوان نفوذ جوش را تغییر داد. این ولوم‌ها برای جوشکاری با انواع سیم جوش و الکترود استفاده می‌شود. ولوم دستگاه جوش نوعی سیستم پردازنده است که فرمول‌ها و مشخصات مربوط به اطلاعات متالوژی الکترود در آن‌ها به شکل پیش‌فرض ثبت شده است و جوشکار می‌تواند با تنظیم ولوم، جوشکاری خود را آغاز کند.

دستگاه جوش اینورتر قرمز رنگ

انواع ولوم های دستگاه جوش اینورتر

این دستگاه دارای دو نوع تک ولوم و دو ولوم است که البته اخیرا نوع سه ولوم آن نیز ساخته شده است. از ولوم برای تنظیم جریان و تغییر آمپر خروجی دستگاه استفاده می‌شود. اما ولوم سه نوع مختلف دارد که عبارتند از:

ولوم current دستگاه جوش اینورتر

یکی از انواع ولوم بر روی دستگاه جوش اینورتر، کورنت است که به شکل یک پیچ تنظیم شدت جریان نصب بر روی دستگاه نصب می‌شود. جوشکارها با کمک این ولوم می‌توانند میزان جریان خروجی دستگاه را تنظیم کنند. در نهایت قوس الکتریکی بعد از تنظیم این ولوم، برای شروع جوشکاری تعیین می‌شود.

نحوه استفاده از ولوم Current دستگاه جوش اینورتر

کار کردن با ولوم Current چندان سخت نیست و با حرکت به سمت جهت حرکت عقربه‌های ساعت، میزان قدرت خروجی دستگاه جوش اینورتر بیشتر می‌شود. به عبارت دیگر هر چه درجه آمپر خروجی دستگاه بالاتر می‌رود، قدرت دستگاه نیز به همان اندازه افزایش می‌یابد. اگر مسیر ولوم برخلاف جهت حرکت عقربه‌های ساعت باشد، میزان توان خروجی دستگاه نیز کمتر می‌شود.

برای ولوم Current باید تنظیم دقیق آن را بلد باشید که زمان خرید از فروشنده اطلاعات کامل را دریافت کنید.

ولوم arc force یا قدرت قوس الکتریکی

یکی دیگر از انواع ولوم‌ها برای دستگاه جوش اینورتر است که به آن ولوم دوم هم گفته می‌شود و در بین جوشکارها نیز محبوبیت زیادی دارد. جالب است بدانید با کمک ولوم آرک فورس می‌توانید تا حد زیادی هزینه‌های جوشکاری را کاهش دهید و قدرت دستگاه و کیفیت جوشکاری را افزایش دهید. استفاده از ولوم Arc Force مانع از چسبندگی الکترودها به همدیگر می‌شود.

از این ولوم برای کنترل نفوذ جوش در قطعات فلزی استفاده می‌شود و با کمک آن می‌توانید برای جوشکاری با جریان بالا (بدون سوراخ شدن قطعات) استفاده کنید. همچنین ولوم آرک فورس میزان عمق جوش را هم برای کنترل بهتر در نفوذ جوش در قطعه را هم تعیین می‌کند. ولوم Arc Force با کمک پردازنده‌ای که فرمول‌ها و مشخصات مربوط به اطلاعات متالوژی در هر الکترود را دارد، عمل می‌کند.

دستگاه جوش اینورتر با انواع ولوم

نحوه کار تکنولوژی arc force در دستگاه جوش اینورتر

این نوع ولوم با دستگاه‌های اینورتر با نوع ثابت جریان کار می‌کند. برای مثال اگر مقدار جریان 100 آمپر باشد، تغییرات جریان در طول فرایند با کوتاه یا بلند شدن طول قوس بدست می‌آید. به عبارت دیگر اگر طول قوس بلندتر شود، میزان ولتاژ نیز بالا می‌رود و اگر طول قوس کوتاه شود، ولتاژ نیز کمتر خواهد شد. این مقدار جریان به اندازه 10 درصد کم یا زیاد می‌شود که در همین مقدار جریان 100 آمپر در نهایت جریان شما 90 یا 110 خواهد بود.

اگر شما مقدار ولتاژ دستگاه را روی 18 تنظیم کنید، ولوم آرک فورس هم روی 100 درصد تنظیم شده باشد، زمانی که ولتاژ به کمتر از 18 ولت برسد، سیستم آرک فورس به طور خودکار جریان را اضافه می‌کند تا از چسبیدن الکترود‌ها به حوضچه مذاب جلوگیری کند.

در این ولوم می‌توانید جریان اولیه را روی هر مقداری که بخواهید تنظیم کنید. برای افزایش کیفیت جوش و کمتر شدن زمان جوشکاری می‌توانید مقدار جریان اولیه را در طی فرآیند جوشکاری روی مقدار کم قرار دهید.

پیشنهاد خرید

دستگاه جوش (اینورتر) ادون تیگ 400 آمپر آرگون مدل TIG-400

۳۱,۱۷۸,۰۰۰ تومان۳۱,۱۷۸,۰۰۰ تومانخرید کنید

ولوم hot start دستگاه جوش اینورتر

یکی دیگر از ولوم های دستگاه جوش اینورتر هات استارت (Hot Start) است که با آن می‌توانید احتمال تکثیر قطعات غیراختصاصی را در PCR کاهش دهید. تکثیر قطعات با شروع زودهنگام واکنش در دمای پایین (قبل از شروع جوشکاری) اتفاق می‌افتد. شما از ولوم هات استارت زمانی استفاده می‌کنید که بخواهید یکی از مواد اصلی واکنش را غیرقابل استفاده کنید. در نتیجه دمای چرخه اول از دمای مرحله اتصال بالاتر می‌رود و واکنش تکثیر بعد از مرحله دناتوراسیون اولیه اتفاق می‌افتد.

نحوه کار تکنولوژی hot start

برای فرار از شوک اولیه (ناشی از قوس الکتریکی) بهتر است از ولوم هات استارت استفاده کنید. بنابراین با استفاده از آن در همان ابتدا باعث چسبیدن الکترود به قطعات فلزی نمی‌شود و جریان خروجی با حداکثر قدرت کار را شروع می‌کند. سپس جریان به آرامی کم می‌شود تا به سطح مورد نظر برسد.

دستگاه جوش اینورتر آروا

قابلیت ها و کلید های روی اینورتر جوشکاری

اگر می‌خواهید بدانید «دستگاه جوش اینورتر چیست؟» مقاله ما را در این رابطه به طور کامل مطالعه کنید. حالا باید با قابلیت‌ها و کلیدهای روی آن نیز آشنا شوید که عبارتند از:

پیشنهاد خرید

دستگاه جوش (اینورتر) 200 آمپر آرگون ادون AC/DC مدل pro tig-200acdc

۱۹,۱۸۰,۰۰۰ تومان۱۹,۱۸۰,۰۰۰ تومانخرید کنید

کلید TIG

این کلید برای تبدیل دستگاه جوش اینورتر از حالت جوشکاری دستی به جوشکاری تنگستن کاربرد دارد. در جوشکاری تنگستن شما از الکترودهایی با همین نام استفاده می‌کنید باید تورچ و کپسول را نیز فراهم کرده باشید. گاز برای پوشش قطعات کاربرد دارد و از الکترود برای تأمین جریان الکتریکی و انتقال آن به منطقه قوس استفاده می‌شود.

کلید VRD

کلید VRD برای اسکلت‌های فلزی ساختمان کاربرد دارد که در سازه ممکن است برق به کل آن جریان پیدا کند و خطرساز شود. بنابراین با این کلید می‌توانید در جایی که خطر برق‌گرفتگی وجود دارد، سطح ولتاژ را از 9 – 15 ولت کمتر کنید و ایمنی خود و سایر افراد را بالا ببرید. اگر این کلید را در حین جوشکاری روشن کنید، قطعه سوراخ نمی‌شود و به شکل بهترین جوشکاری انجام می‌شود. البته از کلید VRD برای سطح فلزی رنگ شده استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث انتشار گاز و مسمومیت شود.

کلید SYN

یکی دیگر از کلیدهای دستگاه جوش اینورتر است که با کمک آن می‌توانید از هر نوع الکترودی در حوزه آمپر دستگاه استفاده کنید. با زدن روی این دکمه، دستگاه جوش می‌تواند تنظیمات متناسب با الکترود مناسب را به شکل خودکار انجام دهد.

حرف آخر

دستگاه جوش اینورتر یکی از بهترین دستگاه‌های جوش با قابلیت‌های متعدد از جمله تنظیم ولوم است که در این مطلب به سه نوع آن پرداختیم. همچنین برای ایمنی شما، افزایش سرعت کار و کیفیت جوشکاری می‌توانید از قابلیت‌ها و کلیدهای آن استفاده کنید که در اینجا برای شما آموزش داده شد. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

سوالات متداول

آیا دستگاه جوش اینورتر بدون ولوم Current هم داریم؟

برخی از دستگاه‌ها بدون ولم هستند و برای تنظیم قدرت جریان خروجی باید از یک دکمه استفاده کنید. با بالا بردن دکمه می‌توانید جریان را افزایش و با پایین آوردن آن جریان خروجی را کم کنید.

علت خرابی ولوم Current دستگاه جوش اینورتر چیست؟

اقداماتی از قبیل ضربه خوردن حین کار، ضربه خوردن در زمان بسته بندی و جابجایی، قلاب شدن (گیر کردن)، وارد شدن شوک زمان روشن شدن دستگاه، فشار بیش از حد به چپ و راست دستگاه و یا حرکت نکردن حین ذوب الکترود باعث خراب شدن دستگاه می‌شود.

مزیت ولوم دوم و سوم در دستگاه جوش اینورتر چیست؟

در عمل این دو نوع ولوم مزیتی نسبت به همدیگر ندارند و هر کدام در موارد خاصی استفاده می‌شود.

1 دیدگاه در “آشنایی با انواع ولوم های دستگاه جوش اینورتر

  1. شهرام .ح گفت:

    با سلام اگر پاسخ بدهید ممنون میشم
    وقتی ولوم اول یا اصلی که بالا و پاین اوردن امپر را تنظیم میکند ولوم دوم باید روی چند باشد مثال ،،اگر واوم امپر روی ۱۲۰ باشد روی اعن قطر ۳۰میل ولوم ولتاژ باید چند باشد یا زیاد میسه و بعد ضعیف میشه حتی ولوم ولتاژ را هم بستم امپر روی ۹۰ بود ولی قدرتش زیاد بود بعضی موقع اکه جوش میدم اولش قدرتش زیاده و بعد خفه میکنه میچسپه رهنمای بکنید یک اندازه تقریبی بگین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *