دریل به عنوان یکی از ابزارهای صنعتی و خانگی است که انواع مختلفی دارد و به منظور باز و بسته کردن پیچ و مهره و سوراخ کردن سطوح سفت و سخت استفاده میشود. این ابزار در کارگاههای کابینت و کمدسازی، صنعت خودروسازی، لوازم خانگی و بسیاری دیگر از صنایع کاربرد دارد. به طوری که برای متصل کردن دو قطعه به یکدیگر از دریل استفاده میشود. حتی در صنعت ساخت و ساز نیز دریلهای مخصوص این کار (بتن کن و چکشی) کاربرد دارند. اگر به دنبال خرید یک دریل مناسب هستید، باید با کارایی، ویژگیها و انواع آن آشنایی داشته باشید که در این مطلب به راهنمای خرید دریل برقی میپردازیم.
دریل چیست؟
دریل دستگاهی پرکاربرد برای سوراخ کردن سطوح سفت و باز و بسته کردن پیچ و مهره است. بر روی این دستگاه یک مته نصب میشود تا زمان روشن شدن دستگاه بتواند سطح مورد نظر را سوراخ کند. از دریل برای سوراخکاری روی چوب، MDF، مصالح ساختمانی (سنگ، سرامیک، بتن، گچ، سیمان و ….) و فلزات استفاده میشود. برای مشاهده قیمت دریل کلیک کنید و مطمئن باشید ابزار بیات بهترین قیمت بازار را در اختیارتان قرار میدهد.
از آنجا که دریل برای باز و بسته کردن پیچ نیز کاربرد دارد، یک پیچ گوشتی هم محسوب میشود. برای راهنمای خرید دریل لازم است تا تمامی اجزا این دستگاه را بشناسید. این دستگاه از چندین قطعه تشکیل شده است که عبارتند از:
- موتور
- کابل برق
- کلید روشن / خاموش کردن
- سه نظام
- دسته نگهدارنده
- آرمیچر
- تراز عمق
- کلید تنظیم سرعت
- کلید چپگرد / راستگرد
در دریلهای چکشی یک دکمه دیگر هم برای روشن و خاموش کردن حالت ضربهای وجود دارد.
آشنایی با انواع دریل
حالا که متوجه شدید دریل چیست باید با انواع آن نیز آشنا شوید. این دستگاه به دو شکل برقی و شارژی در بازار موجود است که عبارتند از:

اره فارسی بر کشویی ماکیتا 255 میلیمتر مدل LS1018LN
42,500,000 تومان42,500,000 تومانخرید کنیددریل برقی
این دریل به یک کابل برق متصل است که به طور مستقیم با جریان برق عمل میکند. کابل برق آن بلند (بیش از 4 متر) است که بتوانید در محیط کار به راحتی از آن استفاده کنید. دریلهای برقی قدرتمند هستند و اغلب برای کارهای صنعتی و سنگین در محیط کارگاه کاربرد دارند. طبق راهنمای خرید دریل اگر میخواهید از این دستگاه فقط در محیط کار استفاده کنید و به برق دسترسی دارید، دریل برقی گزینه مناسبتری است.
دریل شارژی
همانطور که از اسم این نوع دریل مشخص است، به شکل شارژی عمل میکنند و اغلب محصولات بازار، با 2 باتری عرضه میشوند. به طوری که با خالی شدن یک باتری، بتوانید از باتری زاپاس استفاده کنید و به دلیل خالی بودن باتری، کار شما به تعویض نیفتد. این نوع دریل بدون سیم هستند و از آنها میتوانید برای هر جایی استفاده کنید. در مکانهایی که به پریز برق دسترسی ندارید (خارج از محیط کار)، بهترین گزینه پیشرو، استفاده از دریل شارژی است.
تفاوت دریل شارژی و برقی
اگر برایتان سؤال است که دریل شارژی و برقی چه تفاوتی با همدیگر دارند و کدامیک بهتر است، باید مزیتها و معایب هر یک از این دو دستگاه را بشناسید:
مزیتها و معایب دریل شارژی
دریلهای شارژی قابل حمل هستند و میتوانید از آنها در هر جایی استفاده کنید. در واقع مهمترین تفاوت دریل شارژی و برقی در نوع کاربرد آنهاست (البته در مقاله تفاوت دریل شارژی و برقی بیشتر در این باره صحبت کردهایم). با این حال دریلهای شارژی دارای یک باتری هستند که وزن آن به دستگاه اضافه میشود و باعث سنگینتر شدن دریل میشود. بنابراین اگر بخواهید برای مدت طولانی از دریل شارژی استفاده کنید، دستتان خسته میشود.
با این حال دریل شارژی بدون سیم است که میتوانید آن را به هر جایی که بخواهید ببرید و نگران نبود پریز برق نباشید.
مزیتها و معایب دریل برقی
وجود کابل برق در این دستگاه، مهمترین تفاوت آن با دریل شارژی است. به طوری که فقط باید در جایی استفاده شوند که پریز برق وجود داشته باشد. با این حال یکی از مزیتهای آنها، داشتن موتور قدرتمند و وزن سبکتر است. چرا که بدون باتری، دستگاه وزن کمتری دارد و زمان بیشتری میتوانید بدون خستگی از آن استفاده کنید.
یک دریل برقی میتواند بدون استراحت تا ساعتها کار کند و بدون اینکه نگران تمام شدن باتری باشید، از آن استفاده کنید.
انتخاب دریل مناسب براساس نوع آن
اگر به دنبال راهنمای خرید دریل برقی یا شارژی هستید، ابتدا باید نوع دریل مشخص شود که عبارتند از:

دریل بتنکن دیوالت پنج شیار ۹ کیلویی مدل D25733k
93,800,000 تومان93,800,000 تومانخرید کنیددریل ساده
پرکاربردترین و رایجترین نوع دریل در بازار است که کاربردهای زیادی دارد و در کنار اینکه یک دریل محسوب میشود، میتواند مثل یک پیچگوشتی هم عمل کند. اکنون یک دریل ساده مثل گذشته نیست و قابلیتهای زیادی از جمله امکان تغییر جهت چرخش سه نظام، تنظیم سرعت و تغییر گشتاور را دارد. از این دریلها میتوان برای سطوح سخت مثل پلاستیک، چوب و فلزات نازک استفاده کرد.
در دریل ساده یک سه نظام به کار رفته است که میتواند به شکل آچارخور (دستی) و یا خودکار باشد. شما میتوانید با توجه به نوع دستگاه و جنس سطح مورد نظر، از یک مته مناسب برای آن استفاده کنید.
دریل چکشی
دریلهای چکشی دارای حالت ضربهای نیز هستند که نسبت به دریل ساده، قدرتمندترند. اگر بخواهید روی سطوح سخت، سوراخ ایجاد کنید، کار سختی نیست و با دریلهای معمولی انجام نمیشود. ضمن اینکه فشار زیادی به دریل وارد میکند. در چنین مواقعی باید از دریل مخصوص استفاده کنید که همان دریل چکشی است. این دریل دارای حالت چکشی است که با فعال کردن این حالت، به مته ضربه وارد میکند تا سریعتر سطح سخت را سوراخ کند. یک دریل چکشی قدرتمندتر از دریل ساده و معمولی است و قیمت بیشتری هم دارد.
دریل بتن کن
همانطور که از اسم این نوع دریل مشخص است، برای کندن بتن و تخریب کاربرد دارد. در صنعت ساختمان سازی برای تخریب سنگ، بتن و آجر از دریلهای بتن کن استفاده میشود که مته بزرگتری دارند و به راحتی میتوان از آن برای سوراخکاری و کندن مصالح سخت ساختمانی استفاده کرد. در این دستگاه یک قلم به کار رفته است که میتواند حفاری را نیز انجام دهد.
دریل ستونی
یکی دیگر از انواع دریلهای موجود در بازار است که برای مکانهای صنعتی و کارگاهی کاربرد دارد و قادر است یک سوراخ قائم و 90 درجه را با دقت بالایی انجام دهد. دریلهای ستونی نسبت به دریل برقی معمولی قدرتمندتر است و اغلب آنها به شکل سه فاز تولید میشوند. در قسمت جانبی دستگاه یک فلکه (اهرم) قرار دارد که باید با روشن شدن دستگاه، به صورت بالا و پایین حرکت میکند.
راهنمای خرید دریل
برای تهیه یک دریل برقی یا شارژی باید به چند نکته دقت داشته باشید:
- توجه به ارگونومی دستگاه: از آنجا که دستگاه باید در طی روز چندین مرتبه استفاده شود، باید محصولی با ارگونومی استاندارد تهیه کنید تا دست شما زمان کار خسته نشود. در این صورت باید یک دسته در قسمت جلوی دریل باشد تا فشار وزن دریل روی هر دو دست باشد.
- طراحی دسته: اگر دسته دریل به صورت T باشد، یعنی در قسمت مرکزی دستگاه قرار دارد و زمان کار به مچ دست فشار وارد نمیکند. اما دریلهای با دسته تفنگی برای کارهای صنعتی و سنگین مناسب نیستند.
- توجه به قدرت موتور: یکی از مهمترین المانها در راهنمای خرید دریل برقی است. به طوری که اگر قصد دارید از آن برای کارهای ساده و خانگی استفاده کنید، نیازی به خرید یک دریل گرانقیمت و با موتور سنگین نیست.
- توجه به گشتاور: نیروی چرخش دستگاه تعیین کننده قدرت دستگاه است. برای سطوح سخت مثل فلزات و بتن یک دستگاه با قابلیت گشتاور خریداری کنید.
- توجه به قابلیت سرعت چرخش: زمان کار باید بتوانید سرعت دستگاه را تنظیم کنید. به طور کلی سرعت دستگاه بین 400 تا 700 دور در دقیقه است که باید متناسب با میزان سختی سطح مورد نظر، سرعت آن را تنظیم کنید.
- توجه به نوع سه نظام: سه نظام دستگاه میتواند دستی (آچارخور) و یا اتوماتیک باشد. سه نظام خودکار قیمت بالاتری دارد و کار کردن با آن راحتتر است.
مهمترین نکات ایمنی هنگام کار با دریل
زمان کار با دریل باید به نکات زیر دقت داشته باشید:
- قبل از روشن کردن دستگاه حتما لباس مناسب، عینک و ماسک استفاده کنید.
- زمان کار از اهرم کمکی آن استفاده کنید تا دریل محکم در جای خود ثابت شود.
- وجود دیمر (دکمه تنظیم سرعت) به شما کمک میکند زمانی که روی سطح منعطف کار میکنید، بتوانید سرعت آن را کمتر کنید.
- قبل از اینکه دستگاه را روشن کنید، ابتدا سر مته را روی محل ثابت نگهدارید.
در آخر
دریل یک دستگاه پرکاربرد است که باید با انواع آشنایی کافی داشته باشید تا در انتخاب آن دچار اشتباه نشوید. در اینجا انواع دریل شارژی و برقی، دریل ستونی، بتنکن، چکشی و ساده بررسی شد تا راهنمای شما برای خرید این دستگاه باشد. امیدواریم آنچه گفته شد مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
سوالات متداول
قدرت دریل چه نقشی در راهنمای خرید دریل دارد؟
اگر به دنبال دریل خانگی هستید، بهتر است موتور با کمترین قدرت را خریداری کنید. برای کارهای صنعتی و کارگاهی باید قدرت دریل بالا باشد.
سرعت دریل چه نقشی در انتخاب بهترین دریل برقی دارد؟
سرعت در اعمال نیرو بر روی سطح مورد نظر کاربرد دارد و برحسب دور در دقیقه مشخص میشود.
آیا دریل بی سیم یا دریل برقی برای مصرف خانگی خوب است؟
دریلهای شارژی (بی سیم) و دریل برقی انواع مختلفی دارند که میتوانید با توجه به کاربرد این دو دریل، نوع ساده و معمولی آن را خریداری کنید.