مقالات آموزشی, مقالات عمومی

تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی در چیست؟

استفاده از دریل با دستکش ایمنی

دریل انواع مختلفی دارد که دو نوع رایج آن، دریل گیربکسی و دریل چکشی است. شاید این دو دستگاه از نظر ظاهری تفاوت زیادی با هم نداشته باشند، اما کاربرد و نحوه عملکرد آن‌ها با همدیگر متفاوت است. وقتی تفاوت دریل گیربکسی و چکشی را بدانید، قطعا در زمان خرید بهترین دستگاه دچار اشتباه نمی‌شوید. از آنجا که قیمت این دستگاه‌ها بالاست و در صورت کار کردن، نمی‌توانید آن را به فروشنده پس دهید، بهتر است با تفاوت‌های آن‌ها آشنا شوید که در ادامه به همین موضوع می‌پردازیم.

دریل گیربکسی چیست؟

دریل گیربکسی، نوعی دستگاه برای سوراخ‌کاری است که نسبت به دریل‌های معمولی چرخ‌دنده‌های بیشتری دارد. همچنین این دستگاه دارای یک محفظه مشخص است که چرخ‌دنده‌ها به شکل پله‌ای در آن قرار می‌گیرند. دلیل استفاده از این قطعات در دریل‌های گیربکسی، افزایش قدرت دستگاه برای سوراخ‌کاری و حتی تخریب است. دریل‌های گیربکسی نسبت به یک دریل معمولی و حتی دریل‌های چکشی از قدرت بیشتری برخوردار هستند و در نهایت نیروی گشتاور خروجی روی سه نظام در آن‌ها به شکل غیرقابل باوری افزایش پیدا می‌کند.

این محصولات زمانی که وارد بازار شدند، بسیار ابتدایی طراحی شده بودند. به طوری که حتی قابلیت تغییر سرعت را نداشتند؛ اما امروزه شاهد ورود محصولاتی در بازار هستیم که از تکنولوژی‌های پیشرفته برخوردار هستند. به طوری که بتوانید سرعت و قدرت دستگاه را متناسب با نیاز خود تنظیم کنید و کنترل بهتری روی کار داشته باشید.

پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر راجب کاربرد و مزایای دریل گیربکسی مقاله دریل گیربکسی چیست را مطالعه کنید.

مهمترین ویژگی های دریل گیربکسی

مهم‌ترین ویژگی و وجه تمایز این نوع دریل‌ها، داشتن یک جعبه دنده (شامل دنده ثابت آرمیچر، دنده دو پله اضافه و دنده مقابل) است که نیروی گشتاور را افزایش می‌دهد. در این نوع دریل یک نیروی محرکه ثابت و یک جعبه دنده وجود دارد و به همین دلیل نسبت به یک دریل معمولی قادرید از آن گشتاور بیشتری را دریافت کنید. پس اگر بخواهید روی سطوح بسیار سخت مثل فولاد یا استیل و یا بتن سوراخ‌کاری انجام دهید، قطعا به این نوع دریل نیاز دارید.
در این دریل‌ها ابتدا آرمیچر قدرت مورد نیاز برای چرخ‌دنده‌ها را تولید می‌کند. سپس چرخ‌دنده‌های گیربکس با آن درگیر می‌شوند و قدرت و سرعت تولید شده به سه نظام منتقل می‌شود تا مته نیز حرکت کند.

از دیگر ویژگی‌های این نوع دریل، قابلیت تنظیم قدرت و سرعت دستگاه است. برای این نوع دریل، یک دنده سه طبقه یا سه پله به صورت ثابت و یک دنده دو طبقه یا دو پله در نظر گرفته شده است که با کمک اهرم، حالت آن تغییر می‌کند. به شکلی که شما بتوانید در سطوح مختلف، قدرت و سرعت را تغییر دهید و یکی را کم و دیگری را زیاد کنید.

یکی دیگر از ویژگی‌های دریل گیربکسی، امکان استفاده دو کاره است. به طوری که برای سطوح سخت و سطوح نرم‌تر نیز می‌توان از آن استفاده کرد. کافیست زمان استفاده، سرعت آن را برحسب میزان سختی یا انعطاف‌پذیری سطح مورد نظر تنظیم کنید تا هیچ فشاری روی بالشتک و آرمیچر دستگاه وارد نشود.

درست مثل گیربکس خودرو که در سربالایی و سرعت‌گیرها، سرعت خودرو را کم می‌کنید تا قدرت آن افزایش یابد و بتواند از این مکان‌ها عبور کنید. اگر قصد تهیه دریل گیربکسی را دارید، از محصولات ما در سایت ابزار بیات دیدن کنید.

کار با دریل مارک دیوالت

دریل چکشی چیست؟

برای دانستن فرق دریل گیربکسی با چکشی، اول باید به سؤال “دریل چکشی چیست” پاسخ داد. در ابتدا باید بگوییم که دریل چکشی نوعی دریل ضربه‌زن محسوب می‌شود که همانند دریل گیربکسی در آن تعدادی چرخ‌دنده به کار رفته است. البته در این دستگاه خبری از محفظه جداگانه برای چرخ‌دنده‌ها نیست و فقط در داخل بدنه پلاستیکی دستگاه قرار گرفته‌اند.

در دریل‌های چکشی، چرخ‌دنده‌ها به آرمیچر متصل هستند تا بتوانند نیروی محرکه را به سه نظام و سپس مته انتقال دهند. این دستگاه دو عملکرد دارد که شامل یک حالت چرخشی و دوم حالت ضربه‌ای است.

مهمترین ویژگی های دریل چکشی

از ویژگی‌های این نوع دریل می‌توان به دو کاره بودن آن‌ اشاره کنیم. به طوری که درست مثل یک دریل معمولی قادر است برای سوراخ‌کاری و باز و بسته کردن پیچ و مهره استفاده شود. اما قادرید در همین دریل، حالت چرخشی را به حالت ضربه‌ای تغییر دهید. ناگفته نماند که دو حالت با همدیگر کار نمی‌کنند و با زدن روی هر دکمه، حالت قبلی قطع می‌شود.

همین ویژگی دریل‌های چکشی را بسیار پرکاربرد می‌کند. به طوری که از آن‌ها برای سوراخ‌کاری سطوح سخت (استیل و بتن) و یا تخریب استفاده می‌شود. همچنین اگر بخواهید روی سرامیک، سنگ و آجر سوراخ‌ ایجاد کنید و یا یک ساختمان را تخریب کنید، این نوع دریل پیشنهاد می‌شود. گویی با خرید یک دریل چکشی، شما دو دریل خریداری کرده‌اید. برای اطلاع از قیمت دریل چکشی اینجا کلیک کنید.

سوراخ کردن دیوار با دریل چکشی

تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی

بین این دو دریل از چندین نظر تفاوت وجود دارد که باید تمامی آن‌ها بررسی شود. در واقع شما زمانی می‌توانید بگویید دریل گیربکسی بهتره یا چکشی، که از همه نظر آن‌ها را با همدیگر مقایسه کرده باشید:

  • تفاوت در کاربرد

یک تفاوت دریل گیربکسی با چکشی به کاربرد آن‌ها مربوط می‌شود. شما می‌توانید از دریل‌های چکشی برای سوراخ‌کاری یا باز و بسته کردن پیچ‌ها در سطوح با سختی متوسط استفاده کنید. اما اگر بخواهید پیچ‌های بزرگ و سفت را باز و بسته کنید و یا روی سطوح بتنی، فولادی یا استیل سوراخ‌کاری انجام دهید، لازم است یک دریل گیربکسی خریداری کنید.

  • تفاوت در وزن و ظاهر

از این نظر نمی‌توان به طور قطعی بگوییم کدام دستگاه سبک‌تر و کدام یک کوچکتر یا بزرگتر است. زیرا وزن و حجم دستگاه به برند سازنده، مدل دستگاه و شارژی یا برقی بودن آن بستگی دارد. اما به طور کلی چون در دریل‌های گیربکسی از چرخ‌دنده‌های بیشتر و یک محفظه فلزی جداگانه استفاده می‌شود، وزن آن نسبت به یک دریل چکشی با همان میزان قدرت، بیشتر است. البته دو دستگاه را از یک برند در نظر بگیرید!

  • تفاوت در مته و سه نظام

این دو قسمت درست جایی هستند که با قطر سوراخ‌ها و یا اندازه پیچ و مهره ارتباط پیدا می‌کنند. به طور کلی دو سه نظام (آچارخور و اتومات) در بازار وجود دارد که برای دریل‌های گیربکسی از مته تا سایز 13 و برای دریل‌های چکشی از مته تا سایز 10 استفاده کنید.

  • تفاوت دو دریل در ساختار

در طراحی دریل‌های گیربکسی از تعداد زیادی چرخ‌دنده استفاده می‌شود و به همین دلیل در یک محفظه جداگانه فلزی قرار می‌گیرند. اما دریل چکشی نسبت به نوع گیربکسی چرخ‌دنده کمتری دارد که در همان بدنه پلاستیکی دستگاه قرار گرفته‌ است.

  • تفاوت در قدرت دستگاه

دومین تفاوت دریل گیربکسی و دریل چکشی در میزان نیروی گشتاور آن‌هاست. از آنجا که دریل‌های گیربکسی دارای چرخ‌دنده‌های بیشتری هستند، میزان قدرت بیشتری هم تولید می‌کنند. بنابراین یک دریل گیربکسی نسبت به یک دریل چکشی قدرتمندتر عمل می‌کند. هر چند در این رابطه نباید برند و مدل دستگاه را فراموش کنید.

کار با دریل AEG با دستکش ایمنی

حرف آخر

دریل‌های گیربکسی و چکشی به عنوان دو نوع دریل پرکاربرد در صنایع ساخت و ساز و کارگاه‌های تولیدی محسوب می‌شوند. دریل‌های گیربکسی دارای چرخ‌دنده‌های بیشتر و امکان تولید نیروی گشتاور بیشتری هستند. ضمن اینکه قیمت آن‌ها نیز نسبت به دریل چکشی بیشتر است. امیدواریم این اطلاعات در رابطه با تفاوت دریل گیربکسی و چکشی برای شما کاربردی باشد.

سوالات متداول

دریل چکشی بهتر است یا دریل گیربکسی؟

اگر به دنبال یک دریل ارزان‌تر هستید، دریل چکشی را پیشنهاد می‌دهیم. اما اگر می‌خواهید یک دریل قدرتمند خریداری کنید، دریل‌های گیربکسی این ویژگی را دارند.

دریل گیربکسی و دریل چکشی از لحاظ قدرت چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

در دریل گیربکسی از چرخ‌دنده‌های بیشتری استفاده شده است و در نتیجه قدرت بیشتری تولید می‌کند. در دریل چکشی با فعال کردن حالت ضربه‌ای می‌توانید نیرویی را که به سر مته وارد می‌شود، به حالت مستقیم وارد کنید تا قدرت آن افزایش یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *