یکی از انواع دریلهایی که می تواند در کنار سوراخکاری و پیچ دادن، برای ضربه زدن نیز استفاده شود. به طور کلی دریل انواع مختلفی دارد که یکی از بهترین آنها، دریل چکشی است که با دریل معمولی متفاوت است. شاید بپرسید تفاوت دریل چکشی با دریل معمولی چیست و برای چه کاربردی کاربرد دارد؟ در این مطلب قصد داریم شما را با کاربرد دریل چکشی و تفاوت آن با دریل معمولی آشنا کنیم. پس این مطلب را از دست ندهید.
دریل چکشی چیست؟
یکی از انواع چکشهایی که به دو شکل برقی و شارژی در بازار موجود است و میتواند در کنار سوراخکاری، برای ضربه زدن نیز استفاده شود. احتمالا شما برای ضربه زدن همیشه از چکش استفاده میکنید. در حالی که در کارهای صنعتی و کارگاهی استفاده از چکش به زمان، انرژی و قدرت زیادی نیاز دارد. زیرا صنعتگران به طور مداوم باید به یک قطعه ضربه وارد کنند که انرژی و زمان زیادی را از آنها میگیرد.
اما دریل چکشی کار را راحت کرده است و در کنار حالت چرخشی، میتواند ضربه نیز وارد کند. برای مثال پیچی که وارد بتن یا فلز نمیشود، تنها با ضربه زدن میتوان آن را در جایی که میخواهید، وارد کنید. این دستگاه دارای یک حالت چکشی است که با زدن بر روی دکمه فعال می شود. شما میتوانید با کمک این دریل سطوح سخت بتنی و فلزی را به راحتی سوراخکاری کنید.
یک دریل چکشی از اجزاء زیر تشکیل شده است:
- موتور
- بدنه
- گیربکس
- کلید تغیر حالت برای فعال کردن حالت چکشی
- کلید پاور
دستگاه جوش اینورتر co2 سه فاز ۵۰۰ آمپر صنعتی ادون مدل NBC-500
42,800,000 تومان42,800,000 تومانخرید کنیدانواع دریل چکشی
به طور کلی دو نوع دریل چکشی وجود دارد که عبارتند از:
- دریل شارژی چکشی: این محصول دارای باتری است که باید ابتدا آن را شارژ کنید تا بتوانید آن را به مکانهایی که به برق دسترسی ندارید، استفاده کنید.
- دریل چکشی برقی: این محصول دارای کابل ضخیم است که به شکل مستقیم به برق متصل میشود و نسبت به محصول قبلی قدرتمندتر عمل میکند.
پیشنهاد میکنیم برای مشاهده انواع دریل چکشی در سایت ابزار بیات به همراه مشخصات و قیمت روی لینک مشخص شده کلیک کنید.
کاربرد دریل چکشی
کاربرد اصلی دریل برای سوراخکاری است و نوع چکشی هم برای موارد زیر استفاده میشود:
- سوراخکاری در سطوح سخت: برای فلزات با ضخامت بالا و بتن که سوراخکاری در آنها کار سادهای نیست و به فشار زیادی نیاز دارد، از دریل چکشی استفاده میشود. با فعال کردن حالت ضربهای میتوانید به مته فشار بیشتری وارد کنید تا سطوح سخت را سریعتر سوراخ کنید. در این صورت به موتور دستگاه نیز فشار کمتری وارد میشود.
- تخریب ساختمان: یکی دیگر از کاربردهای دریل چکشی برای تخریب ساختمان و ایجاد سوراخهای بزرگ بر روی آجر است تا سریعتر آن را خراب کنید. البته برای این کار باید از مته مخصوص دریل استفاده کنید.
- ایجاد دریل روی سنگ: برای سنگهای مقاوم میتوان از دریل چکشی استفاده کرد تا بتوانید به راحتی روی آن ها سوراخ ایجاد کنید. اما برای سنگهای قیمتی که ایجاد سوراخ روی آنها کمی دشوار است و به دقت زیادی نیاز دارد، باید با دریلهایی انجام شود که برای این کار طراحی شدهاند و دریل چکشی برای این کار مناسب نیست.
- تخریب سرامیک: اگر بخواهید سرامیک قدیمی خانه را بکنید و به جای آن سرامیک جدید نصب کنید، کار ساده ای نیست. ممکن است در اثر ضربه زدن با تیشه یا کلنگ به کل دیوار آسیب وارد شود. در این موارد میتوانید تخریب سرامیک قدیمی را با دریل چکشی انجام دهید.
ست یا مجموعه 6 عددی ابزار شارژی ریوبی 18 ولت مدل P1819
89,500,000 تومان89,500,000 تومانخرید کنیدمزایای استفاده از دریل چکشی
حالت چکشی دریل چیست؟ این حالت به معنای ضربه زدن است و در کنار حالت حرکت چپ گرد و راست گرد عمل میکند. با زدن روی هر دکمه میتوانید آن حالت را فعال کنید. دریل چکشی تا زمانی که روی حالت ضربهای نزنید، یک دریل معمولی است.
از جمله مزیتها و کاربرد دریل چکشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دو کاره بودن چکش
- داشتن حالت ضربهای برای وارد کردن قدرت بیشتر به سطوح سخت
- امکان استفاده برای تخریب و سوراخ کاری ساختمان
- صرفهجویی در وقت و هزینهها
تفاوت دریل چکشی با دریل معمولی
دریل معمولی بدون حالت ضربهای یا چکشی تولید میشود و تنها به عنوان یک ابزار برای سوراخکاری یا باز و بسته کردن پیچ و مهره کاربرد دارد. اما دریل چکشی در عین اینکه یک دریل معمولی محسوب میشود که همان کاربردها را دارد، با داشتن حالت چکشی قدرتمندتر از آن عمل میکند. به طوری که شما به سختی از دریل معمولی برای سوراخ کردن سطوح بتنی و فلزی یا سنگی استفاده میکنید. اما برای همین سطوح میتوانید از دریل چکشی استفاده کنید. وجود دندانهها در دنده این دریل به آن قدرت بیشتری میبخشد. در حالی که دریل معمولی دارای دندههای صاف و بدون دندانه است.
دریل چکشی چگونه کار می کند؟
این محصول دارای دو صفحه است که روی آنها دندانهایی به چشم میخورد. این دندانهها بر روی همدیگر میلغزند و حرکت رفت و برگشتی را ایجاد میکنند. وقتی حالت چکشی را در دریل فعال میکنید، این دندانهها شروع به حرکت میکنند و هر چقدر دور موتور بیشتر باشد، قدرت ضربات نیز افزایش مییابد.
نکات مورد توجه در دریل های چکشی
زمان استفاده از این نوع دریل باید به نکات ایمنی دقت داشته باشید:
- قبل از شروع کار حتما از دستکش عایق، عینک و کلاه محافظ استفاده کنید.
- دریل چکشی را محکم نگهدارید تا کنترل بیشتری روی دستگاه داشته باشید.
- ابتدا قسمت مورد نظر را با ماژیک علامت بزنید و سپس مته را روی آن قرار دهید.
- در ابتدای شروع حالت چکشی را روشن نکنید تا تسلط شما روی کار بیشتر شود و سپس این حالت را فعال کنید.
- در زمان کار با این دستگاه حتما دسته و اهرم آن را محکم بگیرید.
- زمان خرید دریل چکشی به عمقسنج و چراغ قوه هم نیاز دارید تا کار را به شکل بهتری انجام دهید.
پیشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله تفاوت دریل گیربکسی و چکشی را مطالعه کنید.
کلام آخر
دریل چکشی محصولی است که در کنار سوراخ کردن یا باز و بسته کردن پیچ و مهره میتواند به عنوان چکش ضربهزن هم استفاده شود. شما میتوانید با کمک این دستگاه پرقدرت سختترین سطوح (بتنی، فلزی، سنگی و …) را راحتتر سوراخ کنید. تهیه نوع دریل چکشی (شارژی یا برقی) باید با توجه به نیاز شما انجام شود.
سوالات متداول
دریل چکشی چیست؟
محصولی که در کنار حالت راست گرد و چپ گرد، حالت ضربهای یا چکشی نیز دارد که با فعال کردن این حالت میتوانید سریعتر سطوح سخت بتنی یا فلزی و یا سنگی را سوراخ کنید.
آیا دریل چکشی با دریل معمولی فرق دارد؟
دریل چکشی همان دریل معمولی اما دارای حالت چکشی است که علاوه بر سوراخکاری و باز و بسته کردن پیچ و مهره، برای ضربه زدن نیز کاربرد دارد.