مقالات آموزشی

موتور برق سایلنت چیست؟ + روش بی صدا کردن موتور برق

موتور برق سایلنت چیست

موتور برق در زمان کار سر و صدای زیادی را ایجاد می‌کند که بسیاری از تولیدکنندگان را به فکر تولید یک محصول سایلنت با سر و صدای کمتر انداخته است. اکنون شما می‌توانید در بازار یک ژنراتور برق خریداری کنید که در حین کار صدای کمتری دارد و روشن بودن آن باعث آلودگی صوتی نمی‌شود. اما موتور برق سایلنت چیست و چه کاربردی دارد؟ آیا با وجود بی‌سر و صدا بودن، می‌تواند دردسر دیگری هم داشته باشد؟ با ما همراه باشید تا به شما پاسخ دهیم.

موتور برق سایلنت چیست؟

همانطور که می‌دانید سایلنت به معنای سکوت یا کم صداست. موتور برقی که دارای این ویژگی باشد، در زمان کارکرد، سر و صدای زیادی تولید نمی‌کند. در بسیاری از ژنراتورها، زمان روشن شدن سر و صدای زیادی تولید می‌شود. هر چقدر که دستگاه قدرتمندتر باشد، سر و صدای بیشتری هم ایجاد می‌کند و به همین دلیل بسیاری از کاربران این محصولات به دنبال دستگاه‌های سایلنت هستند.

این مولدهای الکتریکی در فضاهای بسته سر و صدای کمتری را ایجاد می‌کنند و در نتیجه آزاردهنده نیستند. بیشتر دستگاه‌های سایلنت با سوخت بنزین کار می‌کنند. البته به دلیل اینکه در زمان کار گاز دی اکسید کربن تولید می‌کنند، محیطی که موتور برق بنزینی در آن قرار می‌گیرد، باید به مقدار کمی باز و بزرگ باشد تا باعث خفگی ساکنین ساختمان نشود.

موتور برق سایلنت برند فیرمن

انواع موتور برق سایلنت

با توجه به کاربرد موتور برق سایلنت این محصولات انواع مختلفی دارند که با سوخت بنزین، گازوئیل و گاز یا کپسول گاز مایع کار می‌کنند. به طور کلی انواع این دستگاه عبارتند از:

  • مولد الکتریکی بنزینی: همانطور که از اسم این دستگاه مشخص است، با سوخت بنزین کار می‌کند که در بین سایر ژنراتورهای سایلنت بیشترین کاربرد را دارد.
  • موتور برق دیزل: این نوع مولد الکتریکی با گازوئیل کار می‌کند جز بی‌صداترین دستگاه‌های تولید برق محسوب می‌شود.
  • موتور برق گازی: برای کار با این دستگاه باید آن را به گاز شهری یا کپسول گاز مایع متصل کنید.
  • موتور برق دوگانه: این موتور برق می‌تواند با نفت یا بنزین کار کند.

اگر علاقمند به دانستن در مورد تفاوت موتور برق بنزینی و گازی هستید، روی لینک مشخص شده کلیک کنید.

موتو برق سایلنت چامپیون

روش بی صدا کردن موتور برق

قبل از هر چیز باید موتور برق شما متناسب با دستگاهی که با آن کار می‌کنید، باشد. برای مثال موتور برق مورد نیاز برای منزل با توان خروجی 110 تا 220 ولت است. خرید دستگاهی با توان خروجی بیشتر، به معنای ایجاد سر و صدای بیشتر است. اما برای اینکه دستگاه شما در حین کار سر و صدای زیادی ایجاد نکند، لازم است به چند نکته دقت داشته باشید:

  • تنظیم سر اگزوز: یکی از دلایلی که باعث ایجاد سر و صدای زیاد موتور برق می‌شود، نزدیکی سر اگزوز به سمت شماست. باید این قسمت را به سمت آسمان قرار دهید تا صدای کمتری ایجاد کند.
  • فاصله گرفتن از موتور برق: برای کاهش سر و صدای دستگاه بهتر است آن را در فضایی دور از اتاق‌ها (با فاصله حداقل 7 متر) قرار دهید.
  • قرار دادن دستگاه روی سطح نرم: برای کاهش لرزش و سر و صدای دستگاه آن را روی چمن، خاک و یا سطوح نرم قرار دهید تا از میزان صدای آن کاسته شود. تشک‌های ضد لرزش (پلاستیکی) نیز برای این کار مناسب هستند.
  • استفاده از تخته عایق: 4 صفحه چوبی چند لایه (ضد حریق) را در چهار سمت دستگاه قرار دهید. بین این لایه‌های چوبی و دستگاه باید حداقل 10 سانتیمتر فضا باشد تا از داغ شدن دستگاه جلوگیری کند.
  • ساخت جعبه صدا: با قرار دادن مولد الکتریکی در داخل جعبه صدا هم می‌توانید میزان سر و صدای آن را کم کنید. البته باید چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا هوا جریان پیدا کند و باعث آسیب به دستگاه نشود.
  • نصب صدا خفه‌کن: روی اگزوز دستگاه می‌توانید از صدا خفه‌کن استفاده کنید که 10 تا 12 دسیبل از صدای موتور برق کم می‌کند.
  • استفاده از شیلنگ آب: یک شیلنگ را به اگزوز موتور برق ببندید و سر دیگر شیلنگ را در یک سطل پر از آب قرار دهید. موتور برق باید در سطحی بالاتر از سطل آب باشد تا باعث ورود آب به اگزوز نشود. بر روی شیلنگ هم چند سوراخ ایجاد کنید. با این کار 5 تا 7 دسی‌بل از صدای دستگاه کم می‌شود.

موتو برق duro star

کاربرد موتور برق سایلنت

کاربرد اصلی موتور برق برای تأمین برق اضطراری است. با توجه به قطعی‌های مکرر برق در فصل گرما، نبود برق در مراکز درمانی، سازمان‌ها و بیمارستان باعث بروز مشکلات زیادی می‌شود. از سوی دیگر در خانه‌ها نیز می‌توان با کمک دستگاه مولد الکتریکی به راحتی جای خالی برق در چند ساعت از روز را پر کرد. پس برای خرید موتور برق و بررسی انواع آن می‌توانید به فروشگاه ابزار بیات سر بزنید.

این دستگاه در زمان کار سر و صدای زیادی دارد و به همین دلیل نوع سایلنت آن محبوب‌تر است. از این دستگاه می‌توان در مکان‌های زیر استفاده کرد:

  • استفاده برای ساختمان‌ها
  • کاربرد در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها
  • قابل استفاده در بانک‌ها

اگرچه موتور برق برای مزارع کشاورزی و در کوهنوردی هم کاربرد دارد، اما از آنجا که در این مکان‌ها فضا باز است، سر و صدای دستگاه چندان آزاردهنده نیست و می‌توان آن را تحمل کرد. بنابراین خرید موتور برق سایلنت برای این موارد مقرون به صرفه نیست.

مزایا و معایب موتور برق سایلنت

دستگاه‌های تولید برق بدون صدا مزیت‌ها و معایب زیادی دارند که عبارتند از:

مزایا

  • سر و صدای کمتر در حین کار (بین 50 تا 65 دسی‌بل)
  • قابل استفاده برای مصرف خانگی
  • طول عمر بالا به دلیل لرزش کمتر در حین کار

معایب

  • قیمت بالا و گران بودن آن نسبت به موتور برق معمولی
  • نامناسب بودن آن برای مناطق گرمسیری (به دلیل نیاز به تهویه هوا در فضای خنک)
  • سنگین بودن وزن دستگاه به دلیل داشتن عایق صدا و کانوپی

نکته: شما می‌توانید برای این دستگاه از چرخ‌های کوچک (در قسمت زیر موتور برق) استفاده کنید تا حمل و نقل آن را ساده‌تر کند.

مزایا و معایب موتور برق سایلنت

نکات مهم هنگام خرید بهترین موتور برق بی صدا

اگر قصد خرید این دستگاه را دارید، باید به چند نکته توجه داشته باشید:

  • نوع سوخت موتور برق سایلنت را در نظر داشته باشید تا بعدها در تأمین آن دچار مشکل نشوید. بهترین نوع موتور برق بی صدا، دیزلی و سپس بنزینی است.
  • توان موتور دستگاه: اگر بخواهید از این مولد الکتریکی برای کارگاه‌ها و مراکز صنعتی یا بیمارستان استفاده کنید، به یک دستگاه قدرتمند نیاز دارید. اما موتور برق خانگی می‌تواند با حداقل توان موتور باشد.
  • نوع کاربرد موتور برق سایلنت: نوع مصرف دستگاه یک راهنمای کامل برای خرید است که دچار اشتباه نشوید.
  • توجه به ضمانتنامه: در زمان خرید دستگاه حتما از فروشنده ضمانتنامه را درخواست کنید.

پشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله راهنمای خرید موتور برق را مطالعه کنید.

در آخر

موتور برق سایلنت دستگاهی با قیمت بالاتر اما توان تولید برق با کمترین سر و صداست. اگر می‌خواهید دستگاه را در محیط‌های کاری یا محل سکونت خود استفاده کنید و سر و صدای آن برای ساختمان‌های مجاور یا ساکنین خانه آزاردهنده است، موتور برق سایلنت خریداری کنید.

سوالات متداول

چگونه موتور برق را بی صدا کنیم؟

با روش‌هایی مثل استفاده از عایق یا قرار دادن کف‌پوش‌های پلاستیکی و نرم می‌توانید میزان ارتعاش و صدای آن را کم کنید و یا آن را روی سطح نرم (خاک و چمن) قرار دهید.

معایب استفاده از موتور برق سایلنت چیست؟

قیمت بالا و وزن سنگین دو مشکل اصلی این دستگاه است. با قرار دادن چرخ در قسمت زیر دستگاه می‌توانید حمل و نقل آن را ساده‌ کنید.

چرا موتور برق سایلنت بخریم؟

به دلیل اینکه سر و صدای موتور برق در محل زندگی یا محل کار آزاردهنده است، با این دستگاه می‌توانید از میزان صدای آن بکاهید.

موتور برق سایلنت چقدر بی‌صداست؟

میزان سر و صدای یک موتور برق معمولی می‌تواند بین 80 تا بیش از 100 دسی بل باشد. در حالی که موتور برق سایلنت تنها بین 50 تا 65 دسی بل سر و صدا ایجاد می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *