موتور برق یا ژنراتور برق که به آن یو پی اس (UPS) هم گفته میشود، دستگاهی است که میتواند انرژی حاصل از سوخت بنزین یا گاز را به برق تبدیل کند. برای بسیاری از کسانی که به این دستگاه نیاز دارند، ابهام زیادی در مورد برتری دستگاههای بنزینی و گازی وجود دارد. به طوری که قادر به انتخاب بهترین نوع موتور برق نیستند و حتی ممکن است در خرید خود دچار اشتباه شوند. حال اگر شما با تفاوت موتور برق بنزینی و گازی آشنا باشید و بدانید معایب و مزیتهای هر یک از این دستگاهها چیست، قطعا در انتخاب بهترین محصول موفقتر خواهید بود. در این مطلب ما به مقایسه موتور برق بنزینی و گازی میپردازیم تا اطلاعات مفیدی را در این رابطه ارائه دهیم.
موتور برق بنزینی چیست؟
همانطور که از اسم آن مشخص است، دستگاه ژنراتور بنزینی با بنزین کار میکند و به عنوان یکی از پرفروشترین ژنراتورهای بازار به شمار میرود. اگر اهل کوهنوردی هستید و یا قصد دارید موتور برق را برای جاهای دور از شهر (مزارع کشاورزی، کوهستان و …) استفاده کنید، موتور برق بنزینی گزینه مناسبی است. شما با تهیه بنزین از پمپ بنزینها میتوانید این ژنراتور را به راحتی روشن کرده و از آن استفاده کنید.
البته مراقب باشید که دستگاه در محیط بسته نباشد. زیرا در حین کار گاز دی اکسید کربن زیادی را تولید میکند که باعث خفگی میشود. این نوع موتور برق برای خانهها و کارگاهها مناسب است و میتوانید آن را با قدرت متفاوت (با معیار کیلو وات) خریداری کنید. ما در فروشگاه ابزار بیات انواع موتور برق را با بهترین کیفیت و قیمت در اختیارتان قرار میدهیم، برای مشاهده قیمت و خرید موتور برق روی لینک مشخص شده کلیک کنید.
مزایا و معایب موتور برق بنزینی
قبل از اینکه به تفاوت موتور برق بنزینی و گازسوز بپردازیم، خوب است در مورد مزیتها و معایب آن اطلاعات مهم را داشته باشید که عبارتند از:
مزیتها
- جز پرمصرفترین نوع موتور برق محسوب میشود و بنابراین تنوع محصولات آن زیاد است که دستتان را برای خرید یک گزینه مناسب باز میگذارد.
- دوام و ماندگاری بالایی دارد و هزینه نگهداری و تعمیر آن پایین است.
- مصرف سوخت آن به صرفه است و هزینه زیادی ندارد.
- بنزین به راحتی قابل دسترس است و میتوانید آن را با خود حمل کنید.
معایب
- قیمت بنزین بالاست.
- این دستگاه دی اکسید کربن زیادی تولید میکند که به محیط زیست هم آسیب میرساند.
- در اثر سوخت بنزین، گرمای زیادی از دستگاه خارج میشود که در فصل تابستان آزاردهنده است.
- در زمان کار صدای زیادی را تولید میکند.
موتور برق گازی یا موتور برق گازسوز چیست؟
یکی دیگر از انواع موتور برق است که با گاز طبیعی (گاز شهری یا کپسول مایع) کار میکند. زمانی که به برق شهر دسترسی ندارید، میتوانید با این دستگاه به راحتی برق مورد نیاز وسایل الکتریکی را تأمین کنید.
مزایا و معایب موتور برق گازسوز
این دستگاه هم مزیتها و معایبی دارد که برای مقایسه موتور برق بنزینی و گازی خوب است از آن اطلاعات کافی داشته باشید.
مزیتها
- این دستگاه دارای امنیت بالایی است که سه شیر ایمنی (قطع و وصل گاز، میکسر دستگاه و شیر اصلی) برای آن در نظر گرفته شده است.
- به گاز شهری متصل میشود و بنابراین برای مصرف خانگی مناسب است.
- سوخت گاز طبیعی ارزان است و هزینه زیادی برای تولید برق نیاز ندارید.
- گاز به دستگاه آسیب نمیرساند و خورنده نیست. به همین دلیل موتور برق گازی دوام زیادی دارد.
- قیمت این نوع ژنراتور الکتریکی ارزان است.
- میزان گاز دی اکسید کربن کمتری تولید میکند.
معایب
- میزان قدرت موتور این دستگاه بالا نیست و به همین دلیل برای کارگاهها و مراکز درمانی توصیه نمیشود.
- در صورت خراب شدن، نیروی متخصص آن کمتر است.
- میزان خرید و فروش زیادی در بازار ندارد.
- برای راهاندازی آن در فصل سرما و اوج مصرف گاز با مشکل افزایش هزینه روبرو هستید.
- امکان نشت گاز و انفجار وجود دارد.
- برای جاهایی که به گاز دسترسی ندارید (کوهستان و زمینهای زراعی) برای استفاده از آن به کپسول گاز نیاز دارید که تأمین آن تقریبا کار دشواری است.
تفاوت موتور برق بنزینی و گازی
بین این دو دستگاه مولد الکتریکی تفاوتهایی وجود دارد که باید از چندین بعد بررسی شوند. به طور کلی تفاوت موتور برق بنزینی و گازسوز عبارت است از:
- تفاوت در قیمت: یکی از اصلیترین تفاوتهای بین این دو ژنراتور به قیمت آنها مربوط میشود. هزینه خرید یک ژنراتور گازی نسبت به نوع بنزینی کمتر است. البته فراموش نکنید که هزینه نصب و تنظیم فشار گاز ورودی در موتور برق گازی نسبت به نوع بنزینی بیشتر است. از آنجا که هزینه گاز نصف بنزین است، مصرف سوخت در موتور برق گازسوز مقرون به صرفه است.
- تفاوت در میزان مصرف سوخت: ژنراتور برق از نوع گازسوز میزان سوخت کمتری نیاز دارد. در حالی که موتور برق بنزینی با مصرف سوخت بیشتر در رده بعدی قرار میگیرد.
- راندمان دستگاه: این دو دستگاه از نظر میزان کارکرد و قدرت تولید برق نیز با هم متفاوت هستند. به طوری که اکتان گاز نسبت به بنزین کمتر است و در فصل سرما هم به دلیل افت فشار گاز، قادر به تولید برق به اندازه نیاز دستگاهها نیست. به طور کلی راندمان دستگاه بنزینی بهتر از مولدهای گازسوز است.
- هزینه تعمیر و نگهداری: هزینه نگهداری ژنراتور گازی نسبت به دستگاه بنزینی بیشتر است. اگر دستگاه شما در قسمت رگلاتور و سیستم سوخت رسانی خراب شود، به هزینه بالایی نیاز دارد. اما از آنجا که موتور برق بنزینی به شکل مستقیم به کاربراتور متصل میشود و سوخت را تأمین میکند، هزینه زیادی برای تعمیر نیاز ندارد.
- طول عمر: همانطور که در متن هم اشاره کردیم در ژنراتورهای گازی، خورندگی دستگاه کمتر اتفاق میافتد و از این رو به بدنه آن آسیب وارد نمیشود. اما در موتور برق بنزینی این یک ایراد است که بعد از چند سال مجبور به تعویض دستگاه خواهید بود.
- تولید آلاینده: میزان تولید دی اکسید کربن در موتور برق گازی نسبت به دستگاههای بنزینی کمتر است و به محیط زیست آسیب کمتری وارد میکند.
اگر علاقمند به دانستن در مورد راهنمای خرید موتور برق هستید، روی لینک مشخص شده کلیک کنید.
کلام آخر
موتور برق بنزینی و گازسوز به عنوان دو نوع کاربرد ژنراتورهای الکتریکی شناخته شدهاند که هر یک مزیتها و معایبی دارند. در این مطلب تلاش کردیم با بررسی تفاوت موتور برق بنزینی و گازی شما را در انتخاب و خرید بهترین موتور برق یاری دهیم. امیدواریم اطلاعاتی که در این مطلب ارائه شد مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
سوالات متداول
موتور برق گازی بهتر است یا بنزینی؟
از نظر قیمت، موتور برق گازی ارزانتر و هزینه سوخت کمتری نیاز دارد. با این حال در فصل زمستان و اوج مصرف گاز، هزینه سوخت آن چند برابر میشود. در نقاط دور از شهر دسترسی به گاز و کپسول گاز مایع کار سادهای نیست و موتور برق بنزینی بهتر است.
موتور برق بنزینی و گازی از لحاظ قیمت چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
موتور برق بنزینی گرانتر از دستگاه گازسوز است. با این حال مصرف سوخت آن کمتر است و به هزینه تعمیر و نگهداری کمتری هم نیاز دارد. اما موتور برق گازی ارزانتر و هزینه نصب آن بیشتر است.
برای کمپ های مسافرتی، موتور برق گازی بخرم یا بنزینی؟
به دلیل اینکه وزن کپسول گاز مایع سنگین و به همراه بردن آن در کمپهای مسافرتی دشوار است، بهترین راهحل، استفاده از موتور برق بنزینی است که مصرف سوخت کمتری هم دارد.