مقالات آموزشی

دریل مگنت چیست و چه تفاوتی با دریل برقی دارد؟

دریل مگنت چیست و چه تفاوتی با دریل برقی دارد؟

دریل انواع مختلفی دارد که شاید زمان خرید شما را دچار تردید کند. به همین دلیل باید با انواع آن آشنایی داشته باشید تا در زمان خرید و انتخاب بهترین دریل، دچار اشتباه نشوید. شاید بپرسید دریل مگنت چیست و با سایر دریل‌های برقی و شارژی چه تفاوتی دارد؟ روش کار دریل مگنت با سایر دریل‌ها متفاوت است و به همین دلیل قصد داریم در اینجا به مکانیزم عملکرد این نوع دریل، نحوه استفاده و اجزاء آن بپردازیم.

دریل مگنت چیست؟

به طور کلی از دریل برای سوراخ‌کاری روی سطوح سخت بتنی، فلزی، سنگی، پلاستیکی و چوبی استفاده می‌شود و تا حدود زیادی به کارهای صنعتی و حتی خانگی سرعت می‌بخشد. حتی اگر حجم کارها سنگین باشد، با کمک دریل مگنت می‌توانید تا حدود زیادی سرعت کار خود را افزایش دهید. برای سوراخکاری، جابجایی قطعات و نصب اجزا در دستگاه‌ها و سیستم‌های مختلف از این نوع دریل استفاده می‌شود.

همانطور که در بخش خرید دریل هم اشاره شده است، این دستگاه به منظور سوراخ‌کاری و نصب قطعات کاربرد دارد. از این نظر بین دریل‌های مختلف، هیچ تفاوتی وجود ندارد. البته اگر برایتان سؤال است که دستگاه دریل مگنت چیست و چه تفاوتی با سایر دریل‌ها دارد؟ باید در جواب شما بگوییم این نوع دریل با قدرت مغناطیسی و مگنتی عمل می‌کند و کارایی آن شباهت زیادی به دریل‌های گردبر دارد.

این نوع دریل به دو شکل مگنتی معمولی و مگنتی گردبر عرضه می‌شود و نوع دوم سرعت العمل بیشتری نسبت به دریل‌های مگنتی معمولی دارد.

دریل مگنت

اجزای تشکیل ‌دهنده دریل مگنت

این نوع دریل از چندین قطعه تشکیل شده که مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:

  • پایه آهنربایی: بر روی این پایه یک آهنربای قوی نصب شده است تا دریل و قطعه کار به یکدیگر متصل شوند و کار شما برای سوراخکاری راحت‌تر باشد. با قفل شدن پایه مگنتی بر روی فضای مورد نظر، با تسلط، مهارت و قدرت بیشتری می‌توانید کارتان را انجام دهید. این پایه آهنربایی بر روی ثبات دستگاه تاثیر زیادی دارد و نقش کلیدی را ایفا می‌کند.
  • پایه دریل: دومین قطعه مهم در دریل‌های مغناطیسی است که جزء بدنه اصلی محسوب می‌شود و آهنربا و سوئیچ‌های الکتریکی موتور روی آن قرار می‌گیرند. شما با کمک این قطعه می‌توانید در جهت عمودی نیز با دستگاه کار کنید.
  • موتور: در هر دستگاهی موتور نقش مهمی را ایفا می‌کند و در دریل مگنتی هم نباید از اهمیت آن غافل شد. برای این نوع دریل از موتور DC استفاده می‌شود و توان آن می‌تواند بین 800 تا 2300 وات متغیر باشد.
  • میل محور: یکی دیگر از مهم‌ترین اجزا دریل‌های مگنتی است که به آن محور سه نظام هم گفته می‌شود و مثل یک گیره عمل می‌کند تا مته را به دستگاه متصل کنید. در دریل‌های مگنتی ممکن است از سه نظام با تنظیم دستی یا با قابلیت تنظیم سریع استفاده شود.
  • مته: یکی دیگر از مهم‌ترین قطعاتی است که در دریل‌های مگنتی کاربرد دارد و ممکن است بعد از مدتی قادر به سوراخ‌کاری نباشد و باید آن را تعویض کنید.

معرفی انواع دریل مگنت

دریل‌های مگنتی انواع مختلفی دارد که قبل از خرید باید به آن توجه داشته باشید. یکی از تفاوت‌های این ابزار شارژی بودن است البته در دیگر ویژگی‌ها مانند اتوماتیک بودن و غیره هم تفاوتی باهمدیگر دارند. شما می‌توانید برای خرید دریل شارژی و انواع دریل مگنت به فروشگاه ما سر بزنید زیرا انواع مختلفی از این دستگاه را با قیمت مناسب برای شما فراهم کرده‌ایم.

به طور کلی انواع این دستگاه در بازار عبارت است از:

  • دریل مگنت سبک: همانطور که اسم آن‌ها مشخص است، وزن سبک دارند و برای کارهای خانگی و برخی از کارهای صنعتی مناسب هستند. به طوری که به دلیل وزن سبک می‌توانید آن‌ها را روی دکل مخابرات، اسکلت فلزی ساختمان، برج متحرک، تیر برق و … استفاده کنید.
  • دریل مگنت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک: دریل‌های مگنتی اتوماتیک در بسیاری از مواقع به شکل خودکار عمل کرده، قیمت بالاتری دارند و کار شما را تا حدود زیادی راحت می‌کنند. اگر به دنبال صرفه‌جویی در وقت و انرژی هستید، دریل‌های اتوماتیک مگنتی بهترین گزینه هستند.
  • دریل مگنت پنوماتیک: این محصولات از ایمنی بیشتری برای مقابله با برق گرفتگی و آتش‌سوزی برخوردار هستند. موتور دریل مگنتی پنوماتیک قدرتمندتر است و در آن‌ها یک آهنربای دائمی استفاده شده است. در سایر دریل‌های مگنتی یک آهنربای الکتریکی وجود دارد.
  • دستگاه‌ های دریل مگنتی مناسب ریل: اگر بخواهید در مسیرهای ریلی سوراخ‌کاری ایجاد کنید، این دستگاه مناسب است و دارای قطعاتی برای فیکس کردن و بستن هستند.
  • دریل مگنت هیدرولیکی: این نوع دریل مگنتی بدون نیروی برق یا پنوماتیکی عمل می‌کند و به همین دلیل از آن در جاهایی که با آب سر و کار دارد، استفاده می‌شود. سیستم حلقه بسته از ورود آب به محفظه موتور دستگاه جلوگیری می‌کند.
  • دریل مگنت افقی: نوع دیگری از دریل‌های مگنتی است که برای موارد خاص کاربرد دارد. اگر سوراخکاری در قطعات دشوار باشد، این دریل با چرخ دنده‌های زاویه‌ای به کمکتان می‌آید.

کاربرد های دریل مگنت

همانطور که روش کار انواع دریل مگنت با همدیگر متفاوت است و در هر یک به شکل خاصی از قطعات مختلف استفاده شده است، کاربرد آن‌ها نیز با یکدیگر فرق دارد. به طور کلی از این نوع دریل در موارد زیر استفاده می‌شود:

  • برای صنعت سوله‌سازی و سایر صنایع فلزی
  • صنایع تولیدی بزرگ
  • صنایع ریل‌سازی
  • صنعت تولید وسایل نقلیه (کشتی، خودرو، هواپیما و ….)
  • صنعت ساخت و ساز
  • کارگاه‌های تولیدی بزرگ و کوچک
  • صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • صنعت پل سازی
  • کارگاه‌های جوشکاری فلز

کاربرد های دریل مگنت

تفاوت دریل مگنت با دریل برقی

مهم‌ترین تفاوتی که بین دریل مگنت با سایر دریل‌ها وجود دارد در چند مورد قابل بررسی است:

  • دریل‌های مگنتی انعطاف‌پذیری بیشتری دارند.
  • وزن دریل‌های مگنتی نسبت به سایر دریل‌ها سبک‌تر است.
  • ثابت کردن دریل مگنتی به شکل وارونه، عمودی و افقی از دیگر تفاوت‌های آن‌ها با سایر دریل‌های برقی است.
  • برای اجرای عملیات‌های دشوار، دریل‌های مگنتی کارآمدتر عمل می‌کنند.
  • سرعت سوراخکاری دریل مگنتی نسبت به سایر دریل‌ها بیشتر و میزان مصرف برق آن‌ها کمتر است.

پشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر راجب کاربرد دریل برقی روی لینک مشخص شده کلیک کنید.

مکانیزم و روش کار دریل مگنت

این دستگاه با توجه به منبع تغذیه عمل می‌کند که می‌تواند پنوماتیکی، هیدرولیکی یا الکترونیکی باشد. مته دریل باید در مرکز محیطی که می‌خواهید سوراخ کنید، قرار دهید و سپس دنده سرعت آن را تنظیم کنید. سپس باید روی کلید مگنت بزنید تا موتور روشن شود. این دستگاه یک شیر روغن‌کاری هم دارد که باید آن را روشن کنید. جهت دستگاه باید رو به پایین باشد تا عملیات سوراخ کاری را انجام دهد.

مزایای استفاده از دریل مگنت

این دستگاه با سایر دریل‌ها تفاوت زیادی ندارد و فقط قابل حمل است و به دلیل وزن سبک می‌توانید آن را در هر جایی با خود به همراه ببرید. داشتن موتور DC نیز به آن قابلیت کنترل سرعت و گشتاور را می‌دهد. از دیگر مزیت‌های دریل‌های مگنتی باید به تطبیق‌پذیری و همه‌کاره بودن آن اشاره کنیم. این محصول به جای سوراخ کردن کل سطح، فقط حاشیه را سوراخ می‌کند و مقدار ضایعات ناشی از سوراخ‌کاری در آن کمتر است.

مهم ترین نکات هنگام خرید دریل مگنت

برای تهیه این محصول باید به چند نکته مهم دقت داشته باشید:

  • نوع دریل را که می‌تواند مگنتی معمولی یا گردبر باشد، مشخص کنید. برای کارهای صنعتی و سنگین بهتر است نوع گردبر را بخرید.
  • به برند و شرکت سازنده توجه داشته باشید. زیرا برندهای معتبر برای تولید محصولاتشان استانداردهای روز دنیا را رعایت می‌کنند.
  • در کنار توجه به قطعات، باید از باکیفیت و مقاوم بودن بدنه دریل مگنتی نیز مطمئن شوید.

نکات ایمنی هنگام استفاده از دریل مگنت

زمان استفاده از دریل مگنت به این نکات دقت داشته باشید:

  • این دریل را در محیط مرطوب یا قابل اشتعال استفاده نکنید.
  • قبل از روشن کردن دستگاه لباس مخصوص (دستکش، عینک و کلاه) بپوشید.
  • قبل از روشن کردن دستگاه، ابتدا آن را به پریز بزنید و سپس کلید ON را بزنید.
  • از سالم بودن و عایق کامل کابل مطمئن شوید.

دریل مگنت همراه تمامی لوازم جانبی

در پایان

دریل مگنت یکی از انواع دریل‌های بازار است که برای سوراخ کردن و نصب قطعات در صنایع مختلف کاربرد دارد. در این مطلب ضمن بررسی اجزا و قطعات این نوع دریل، انواع آن را نیز بررسی کردیم. امیدواریم در انتخاب خود برای خرید دریل مگنتی اطلاعات مفید را دریافت کرده باشید.

سوالات متداول

دریل مگنت چه تفاوت و برتری نسبت به دریل برقی دارد؟

این دریل دارای یک پایه آهنربایی است که به راحتی آن را روی محیط مورد نظر قرار می‌دهید تا ثابت بماند و تسلط بیشتری روی کار داشته باشید.

مزیت دریل مگنتی چیست؟

این نوع دریل سبک و قابل حمل است و می‌توانید از آن برای کارهای مهم روی اسکلت فلزی، پل و … استفاده کنید.

دلیل استفاده دریل مگنت در موقعیت‌های مختلف چیست؟

علت اصلی این موضوع کارایی دریل مگنت در سطوح مختلف است. علاوه بر این موارد میتوان به ویژگی‌هایی مانند سوراخکاری راحت، سریع، مقرون به صرفه و با دقت بالا اشاره کرد.

مهم ترین قطعات تشکیل‌ دهنده دریل مگنت کدامند؟

این ابزار از 4 قسمت اصلی که عبارتند از موتو، استند دریل، پایه مغناطیسی و اهرم تشکیل شده است.

آیا سوراخکاری توسط دریل مگنت، از لحاظ اقتصادی هم مقرون به صرفه می‌باشد؟

بله این ابزار گزینه مقرون به صرفه جهت سوراخکاری است.

نقش خنک کننده در دریل مگنت چه می‌باشد؟

این ویژگی باعث جلوگیری از سوختن، افزایش درجه حرارت و تغییر شکل می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *