مقالات آموزشی

دریل چیست و چه کاربردی دارد؟

راهنمای خرید انواع دریل شارژی و برقی

تصور غالب مردم اینست که برخی از ابزارها فقط برای کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی کاربرد دارد. تا اینکه بعد از مدتی به همان ابزار نیاز پیدا می‌کنند. دریل یکی از این وسایل است که وجود آن برای هر خانه‌ای ضرورت دارد. وقتی قصد نصب تابلو یا هر شی دیگری روی دیوار سنگی، بتنی یا سرامیکی را دارید، تنها با کمک دریل است که می‌توانید دیوار سخت را سوراخ کنید. همچنین اگر قرار است یک کمد قدیمی را به یک وسیله کاربردی دیگر تبدیل کنید، قطعا به وسیله‌ای مثل دریل نیاز پیدا می‌کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر شما را با دریل، راهنمای خرید دریل و کاربرد این وسیله آشنا کنیم.

دریل چیست؟

این محصول بیشترین کاربرد را در صنایع تولید لوازم برقی و خودروسازی دارد. با این حال سایر کارگاه‌ها هم نیازمند داشتن یک دریل برقی یا شارژی هستند. این وسیله یک ابزار ساختمانی محسوب می‌شود که با نیروی چرخشی قدرتمند روی سطوح سفت و سخت سوراخ ایجاد می‌کند. اندازه سوراخ به سایز مته بستگی دارد که در داخل سه نظام دستگاه قرار می‌گیرد.

این محصول انواع مختلفی دارد که از نظر سرعت، قدرت، گشتاور، اندازه، نحوه عملکرد (برقی یا شارژی و ….) دسته بندی می‌شود. مهم‌ترین دلیل استفاده از دریل، سرعت بخشیدن به کار است که طی چند ثانیه سطح سخت را سوراخ می‌کند.

پیشنهاد میکنیم برای مشاهده قیمت دریل در سایت ابزار بیات روی لینک درج شده کلیک کنید.

دریل شارژی مناسب برای سوراخ کردن دیوار

پیشنهاد خرید

جعبه ابزار و بکس ۸۵ پارچه اینتیمکس مدل Box-85

3,180,000 تومان3,180,000 تومانخرید کنید

تاریخچه دریل

در حدود 3500 سال قبل از میلاد انسان‌ها ابزارهای چرخشی را اختراع کردند که به شکل ابتدایی و ساده بود. اولین دریل به صورت یک شی نوک تیز و استوانه‌ای بود که با نیروی دست عمل می‌کرد و مدام آن را می‌چرخاندند تا سطح سخت را برای آن‌ها سوراخ کند.

در حدود 10 هزار سال قبل نیز انسان‌ با استفاده از نخ کمان که به دور ابزار بود و حرکت عقب و جلو داشت، یک دریل ابتدایی ساخته بودند. این ابزارهای ساده هزاران سال مورد استفاده بشر قرار گرفت. اما با ورود به عصر انقلاب صنعتی، کم‌کم انسان به این نتیجه رسید که باید دریل‌های دستی و ساده را ارتقا دهد.

با اختراع آرمیچر به عنوان بخشی از موتور، اولین دریل‌ها نیز ساخته شد. اولین دریل برقی در سال‌های 1780 تا 1790 در کشور بریتانیا ساخته شد. البته محصول اولیه بسیار ساده‌تر از چیزی بود که اکنون در بازار وجود دارد. اما به تدریج قدرت موتور و بدنه آن بهبود یافت و به یک دریل برقی پرقدرت تبدیل شد.

اجزای تشکیل دهنده دریل

این ابزار از اجزا و قطعات مختلفی درست شده است که عبارتند از:

  • سیم برق: این قطعه به صورت یک کابل 2 یا 3 رشته‌ای است تا بتواند برق فاز و نول را انتقال دهد.
  • کلید روشن/خاموش کردن: تنها کارکرد این دکمه قطع و وصل کردن جریان برق است.
  • تراز عمق‌سنج: این قطعه به صورت یک میله مدرج است که برای اندازه‌گیری عمق سوراخ ایجاد شده کاربرد دارد.
  • سه نظام: بخش مهمی از دریل است که به دو شکل آچارخور یا اتوماتیک طراحی می‌شود و مهم‌ترین وظیفه آن نگه‌داشتن مته است.
  • کلید چپ گرد و راست گرد: با کمک این کلید می‌توانید جریان برق را کنترل کنید. همچنین می‌توانید جهت چرخش دریل را نیز مشخص کنید.
  • دسته نگهدارنده: با کمک این قطعه می‌توانید در زمان کار با دریل آن را به راحتی نگهداری تا دستگاه سطح مورد نظر را سوراخ کند.
  • کلید تنظیم سرعت و دیمر: از این قسمت می‌توانید برای تنظیم حالت ولوم و تغییر چند مرحله‌ای و سرعت دستگاه استفاده کنید.
  • کلید روشن خاموش کردن حالت چکشی: در برخی از محصولاتی که به شکل ضربه‌ای نیز عمل می‌کنند، این کلید تعبیه شده است.

معرفی انواع دریل

این دستگاه انواع مختلفی دارد که دو نوع رایج آن براساس نحوه اتصال به جریان برق شامل دریل برقی و شارژی است. دریل برقی به طور مستقیم با یک کابل به پریز برق متصل می‌شود و می‌توانید کلید را بزنید از آن استفاده کنید. اما دریل شارژی دارای یک باتری است که حتما باید شارژ شود تا بتوانید از دستگاه استفاده کنید.

انواع دیگر دریل در بازار عبارت است از:

  • دریل ساده: این محصول بیشتر کاربرد خانگی دارد و برای آن از موتورهای ساده و سبک استفاده می‌شود و مثل یک پیچ‌گوشتی عمل می‌کند. برای سوراخ کردن سطوحی مثل گچ و چوب می‌توان از دریل ساده استفاده کرد.
  • دریل چکشی: این نوع دریل قدرت و توان بیشتری نسبت به محصول قبلی دارد و مته آن می‌تواند با سرعت بالا سطوح سخت بتنی یا فلزی را به راحتی سوراخ کند. مهم‌ترین ویژگی این نوع دریل، داشتن حالت ضربه‌ای یا چکشی است که با زدن روی دکمه آن فعال می‌شود. پیشنهاد میکنیم برای مشاهده انواع دریل چکشی در سایت ابزار بیات روی لینک درج شده کلیک کنید.
  • دریل ستونی: این محصول بر روی میز نصب می‌شود و قابلیت جابجایی ندارد. از آن برای سوراخ کردن سطوح چوبی، پلاستیکی و ظریف استفاده می‌شود. در صنعت نجاری و کابینت سازی این نوع دریل کاربرد زیادی دارد.
  • دریل بتن کن: نوع دیگری از دریل‌های پرقدرت بازار است که بیشتر از آن برای تخریب و ساختمان سازی استفاده می‌شود. همانطور که از اسم آن مشخص است برای سوراخ کردن سطوح سخت بتنی، آجری و سنگی استفاده می‌شود.
  • دریل پنوماتیک: به این نوع دریل بادی نیز گفته می‌شود که با هوای فشرده و باد کار می‌کند. در این نوع دریل یک کمپرسور هوا وجود دارد که برای سوراخ کردن سطح کاربرد دارد. البته دریل پنوماتیکی برای سطوح سخت فلزی و سنگی مناسب نیست.
  • دریل گیربکسی: این محصول دارای سرعت و قدرت زیادی است و با نیروی محرکه گیربکش عمل می‌کند. دریل‌های گیربکسی حتی قادرند فولاد را نیز سوراخ کنند. برای مشاهده انواع دریل گیربکسی در سایت ابزار بیات روی لینک درج شده کلیک کنید.

انواع دریل شارژی

همچنین پشنهاد میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر راجب کاربرد و ویژگی‌ های دریل گیربکسی مقاله دریل گیربکسی چیست را مطالعه کنید.

از دریل در چه صنایعی استفاده می شود؟

از دریل برقی و شارژی برای باز و بسته کردن پیچ استفاده می‌شود و به همین دلیل به آن پیچ‌گوشتی برقی نیز می‌گویند. این محصول برای تخریب و ساختمان سازی نیز کاربرد دارد. سوراخکاری یکی از مهم ترین کاربردهای این دستگاه است.

راهنمای انتخاب و خرید دریل مناسب

اگر قصد خرید این محصول را دارید، به چند نکته دقت داشته باشید:

  • قیمت دریل با توجه به نوع آن مشخص می‌شود که باید کیفیت و برند را هم درنظر داشته باشید.
  • نوع دریل باید متناسب با نیاز شما باشد. برای کارهای خانگی و سبک به دریل ساده نیاز دارید.
  • اگر می‌خواهید مدام دریل را با خود حمل کنید و به جاهایی بروید که به برق دسترسی ندارید، دریل شارژی خریداری کنید.
  • دریل‌های چکشی و گیربکسی نسبت به سایر دریل‌ها قدرتمندتر عمل می‌کنند و برای سطوح سخت مناسب است.
  • برند و شرکت سازنده هم یک عامل مهم در تعیین میزان قدرت و سرعت دریل است.

حرف آخر

دریل محصولی است که برای سوراخ‌کاری و یا تخریب و ساختمان سازی کاربرد دارد. انوع مختلفی از این محصول در بازار موجود است که باید آن را متناسب با نیاز خود تهیه کنید. امیدواریم آنچه در این مطلب گفته شد، مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

سوالات متداول

دریل چیست؟

دستگاهی که عمدتا برای سوراخ کردن سطوح چوبی، سنگی، فلزی، بتنی، پلاستیکی و … کاربرد دارد.

از دریل چه استفاده‌هایی می‌شود؟

این محصول در کنار سوراخ کردن، برای ضربه زدن و تخریب و ساختمان سازی نیز کاربرد دارد.

دریل شارژی بهتر است یا برقی؟

نوع دریل به نیاز شما بستگی دارد. برای محیط کارگاه که به برق دسترسی دارید، دریل برقی مناسب‌تر است. اما برای مکان‌هایی که به برق دسترسی ندارید، دریل شارژی پیشنهاد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *